Drömrulltårta
Skapat:
28 mars, 2025
Senast ändrat:
6 april, 2025

1
Drömrulltårta – en klassisk favorit med krämig fyllning
En drömrulltårta är en ljuvligt mjuk chokladrulltårta fylld med en len smörkräm. Den är luftig, krämig och oemotståndligt god, perfekt till fika och fest.
Varför är drömrulltårta så populär?
- Kombinationen av choklad och smörkräm är oslagbar.
- Enkel och snabb att baka – perfekt när sötsuget slår till.
- Lätt och luftig konsistens som smälter i munnen.
Så lyckas du med drömrulltårtan
- Vispa ägg och socker riktigt fluffigt för en luftig botten.
- Vänd försiktigt ner mjölblandningen för att behålla volymen.
Perfekt till fika och kalas
Denna klassiska rulltårta är lika god till kaffet som på födelsedagsbordet. En tidlös favorit som alltid gör succé!
Fler goda rulltårtor
Dessa tre rulltårtorna tror vi att du kommer gilla!



Total tid: 40 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Kaka:
Smörkräm:
- 200 g smör
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
Instruktioner
Kaka:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
- Dra försiktigt bort pappret som kakan legat på och låt kakan svalna helt!
- Medan kakan svalnar så gör du smörkrämen.
Smörkräm:
- Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla sedan ihop den!
- Låt den stå en stund i kylskåpet så smöret sätter sig innan du skär den i bitar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

