Go Back
+ servings
En hand som håller en skiva chokladrulltårta med vaniljfyllning, med flera skivor på en tallrik i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Drömrulltårta

Finns inget godare än drömrulltårta med god smörkräm i
Total tid40 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, fika, fikadags, gofika, rulltårta
Yield: 10

Materials

Kaka:

  • 3 st ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 msk vatten varmt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 msk kakao

Smörkräm:

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Instruktioner

Kaka:

  • Sätt ugnen på 250 grader.

  • Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vatten.
  • Sikta i mjöl, bakpulver och kakao i smeten och blanda. 

  • Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen 5 minuter.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. 


  • Dra försiktigt bort pappret som kakan legat på och låt kakan svalna helt!
  • Medan kakan svalnar så gör du smörkrämen.


Smörkräm:

  • Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en slät smet.
  • Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla sedan ihop den!
  • Låt den stå en stund i kylskåpet så smöret sätter sig innan du skär den i bitar.