Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Drömrulltårta
Finns inget godare än drömrulltårta med god smörkräm i
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka i långpanna, fika, fikadags, gofika, rulltårta
Yield:
10
Materials
Kaka:
3
st
ägg
1 ½
dl
socker
2
msk
vatten
varmt
1 ½
dl
vetemjöl
½
dl
potatismjöl
1 ½
tsk
bakpulver
3
msk
kakao
Smörkräm:
200
g
smör
2
dl
florsocker
2
tsk
vaniljsocker
1
äggula
Instruktioner
Kaka:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vatten.
Sikta i mjöl, bakpulver och kakao i smeten och blanda.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som kakan legat på och låt kakan svalna helt!
Medan kakan svalnar så gör du smörkrämen.
Smörkräm:
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en slät smet.
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla sedan ihop den!
Låt den stå en stund i kylskåpet så smöret sätter sig innan du skär den i bitar.