Drömrulltårta med kokos
Skapat:
26 oktober, 2024
Senast ändrat:
6 april, 2025

2
Drömrulltårta, så himmelskt gott! Den här gången toppade jag drömtårtan med chokladganache och kokosflingor och i fyllningen tillsatte jag hackad choklad.
Kunde en drömtårta bli godare? Ja det kunde den, testa gärna!
Fler härliga tårtor:


Total tid: 1 timme
Servings: 10
Ingredienser
Rulltårta:
- 3 st ägg
- 1,5 dl socker
- 60 gr potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Smörkräm:
- 125 gr smör mjukt
- 2,5 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 75 gr färskost
Chokladganache:
- 100 gr mjölkchoklad
- 0,5 dl grädde
Instruktioner
Rulltårta:
- Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver.
- Rör om med gaffel så att alla klumpar försvinner, sikta ner i äggsmeten och vänd försiktigt om till en jämn smet.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten.
- Grädda på 200 grader i 5-8 minuter.Stjälp upp den varma kakan på ett nytt bakplåtspapper.
- Lägg över långpannan eller en kökshandduk och låt kakan svalna.
- Gör under tiden smörkrämen.
Smörkräm:
- Vispa smöret vitt och fluffigt i ca 5 minuter, tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa krämigt.
- Tillsätt äggulan, vispa ihop och tillsist philadelfiaosten och vispa till en len kräm.
- Bred fyllningen över den avsvalnade kakan, strö över den hackade chokladen.
- Rulla ihop kakan så du får skarven neråt.
- Rulla in tårtan i bakplåtspapper och låt vila i kylen.
Chokladganache:
- Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
- Koka upp grädden och häll sedan över chokladen, låt stå nån minut.
- Rör tills all choklad har smält.
- Låt svalna och när den tjocknat lite häll/bred över tårtan och toppa med kokosflingor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!