Go Back
+ servings
Skivad drömrulltårta med kokos på en vit tallrik, med en kopp kaffe i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Drömtårta med kokos

Drömtårta, så himmelskt gott! Den här gången toppade jag drömtårtan med chokladganache och kokosflingor och i fyllningen hackad choklad. Kunde en drömtårta bli godare? Ja det kunde den, testa gärna!
Total tid1 timme
Måltid: Choklad, Glutenfritt, Kakor, Rulltårta, Tårtor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, mjuk kaka, mjuka kakor, rulltårta
Yield: 10

Materials

Rulltårta:

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 60 gr potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Smörkräm:

  • 125 gr smör mjukt
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 75 gr färskost

Chokladganache:

  • 100 gr mjölkchoklad
  • 0,5 dl grädde

Instruktioner

Rulltårta:

  • Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i ca 5 minuter.
  • Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver.
  • Rör om med gaffel så att alla klumpar försvinner, sikta ner i äggsmeten och vänd försiktigt om till en jämn smet.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten.
  • Grädda på 200 grader i 5-8 minuter.Stjälp upp den varma kakan på ett nytt bakplåtspapper.
  • Lägg över långpannan eller en kökshandduk och låt kakan svalna.
  • Gör under tiden smörkrämen.

Smörkräm:

  • Vispa smöret vitt och fluffigt i ca 5 minuter, tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa krämigt.
  • Tillsätt äggulan, vispa ihop och tillsist philadelfiaosten och vispa till en len kräm.
  • Bred fyllningen över den avsvalnade kakan, strö över den hackade chokladen.
  • Rulla ihop kakan så du får skarven neråt.
  • Rulla in tårtan i bakplåtspapper och låt vila i kylen.

Chokladganache:

  • Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
  • Koka upp grädden och häll sedan över chokladen, låt stå nån minut.
  • Rör tills all choklad har smält.
  • Låt svalna och när den tjocknat lite häll/bred över tårtan och toppa med kokosflingor.