Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Dubaisemla

Inga röster än
Skapat: 6 januari, 2025
Senast ändrat: 5 januari, 2025
Dubaisemla

En mjuk och fluffig Dubaisemla med knaprig pistagefyllning och len chokladganache är den perfekta nytolkningen av semlan.

Kombinationen av den nötiga pistagefyllningen och den silkeslena chokladganachen ger en härlig kontrast i varje tugga.

Toppen av semlan pryds med florsocker och en liten extra pistagenötter för att ge en extra visuell och smaklig touch. Denna semlan tar inspiration från både Mellanöstern och det västerländska konditorihantverket, vilket skapar en spännande kombo av smaker och texturer. Perfekt för den som vill ha en modern och lyxig twist på den traditionella semlan.

Fler goda bullar:

Total tid: 2 timmar
Servings: 15

Ingredienser

Bulle steg 1 (fördeg):

Bulle steg 2:

Fyllning:

  • 1 paket kunafadeg
  • 1 burk pistagekräm

Ganache:

  • 3 dl vispgrädde till 4 semlor
  • 200 g Marabouchoklad till 4 semlor
  • pistagenötter till topping

Instruktioner

Bulle steg 1 (fördeg):

  • Smula jästen i bunken. Häll i fingervarm mjölk (max 37 grader) och rör om.
  • Tillsätt 6 deciliter mjöl och blanda väl. Låt sedan degen jäsa i 20 minuter.

Bulle steg 2:

  • När degen fått jäsa häller du i 5 deciliter vetemjöl och rumstempererat smör.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och blanda på låg hastighet i 2 minuter, öka sedan hastigheten och låt maskinen gå ca 10 minuter.
  • Häll sedan upp degen på ett bakbord och dela den i bitar som väger ca 70 gram styck.
  • Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 2 timmar.
  • Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, låt sedan gräddas i ugnen i 8 – 10 minuter på 220 grader.

Fyllning:

  • Klipp isär kunafadegen och lägg i en stekpanna tillsammans med en klick smör. Stek på medelvärme tills de blivit riktigt gyllene. Låt detta svalna för att sedan blanda det samman med pistagekräm (här får du avgöra mängd beroende på hur många semlor du tänkt servera).

Ganache:

  • Koka upp grädden i en kastrull och häll den sedan i en bunke du lagt chokladen i. Rör om med en slev tills chokladen smält. Lägg plast över bunken och ställ in i kylen (görs med fördel dagen innan).
  • När det är dags att montera semlorna tar du ut ganachen ur kylen och vispar upp den till ett fluff så att den går att spritsa.
  • Bygg din semla med pistagekräm, chokladganache och toppa med hackade pistagenötter och florsocker.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg