Dubaisemla

En mjuk och fluffig Dubaisemla med knaprig pistagefyllning och len chokladganache är den perfekta nytolkningen av semlan.
Kombinationen av den nötiga pistagefyllningen och den silkeslena chokladganachen ger en härlig kontrast i varje tugga.
Toppen av semlan pryds med florsocker och en liten extra pistagenötter för att ge en extra visuell och smaklig touch. Denna semlan tar inspiration från både Mellanöstern och det västerländska konditorihantverket, vilket skapar en spännande kombo av smaker och texturer. Perfekt för den som vill ha en modern och lyxig twist på den traditionella semlan.
Fler goda bullar:


Ingredienser
Bulle steg 2:
Fyllning:
- 1 paket kunafadeg
- 1 burk pistagekräm
Ganache:
- 3 dl vispgrädde till 4 semlor
- 200 g Marabouchoklad till 4 semlor
- pistagenötter till topping
Instruktioner
Bulle steg 1 (fördeg):
Bulle steg 2:
- Tillsätt resten av ingredienserna och blanda på låg hastighet i 2 minuter, öka sedan hastigheten och låt maskinen gå ca 10 minuter.
- Häll sedan upp degen på ett bakbord och dela den i bitar som väger ca 70 gram styck.
- Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 2 timmar.
- Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, låt sedan gräddas i ugnen i 8 – 10 minuter på 220 grader.
Fyllning:
- Klipp isär kunafadegen och lägg i en stekpanna tillsammans med en klick smör. Stek på medelvärme tills de blivit riktigt gyllene. Låt detta svalna för att sedan blanda det samman med pistagekräm (här får du avgöra mängd beroende på hur många semlor du tänkt servera).
Ganache:
- Koka upp grädden i en kastrull och häll den sedan i en bunke du lagt chokladen i. Rör om med en slev tills chokladen smält. Lägg plast över bunken och ställ in i kylen (görs med fördel dagen innan).
- När det är dags att montera semlorna tar du ut ganachen ur kylen och vispar upp den till ett fluff så att den går att spritsa.
- Bygg din semla med pistagekräm, chokladganache och toppa med hackade pistagenötter och florsocker.