Go Back
+ servings
Två semlor med chokladfyllning och hackade pistagenötter på toppen, pudrade med florsocker.
Print
Inga röster än

DUBAISEMLA

En mjuk, fluffig bulle tillsammans med knaprig pistagefyllning och len chokladganache är den perfekta nytolkningen av semlan.
Total tid2 timmar
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Bullar, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Semmelbakverk
Kök: Skandinaviskt
Keyword: ¨semla, bullar, bullbak, semlor
Yield: 15

Materials

Bulle steg 1 (fördeg):

  • 50 gram jäst
  • 3 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl special

Bulle steg 2:

  • 5 dl vetemjöl special
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 1 tesked salt
  • 2 msk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker

Fyllning:

  • 1 paket kunafadeg
  • 1 burk pistagekräm

Ganache:

  • 3 dl vispgrädde till 4 semlor
  • 200 g Marabouchoklad till 4 semlor
  • pistagenötter till topping

Instruktioner

Bulle steg 1 (fördeg):

  • Smula jästen i bunken. Häll i fingervarm mjölk (max 37 grader) och rör om.
  • Tillsätt 6 deciliter mjöl och blanda väl. Låt sedan degen jäsa i 20 minuter.

Bulle steg 2:

  • När degen fått jäsa häller du i 5 deciliter vetemjöl och rumstempererat smör.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och blanda på låg hastighet i 2 minuter, öka sedan hastigheten och låt maskinen gå ca 10 minuter.
  • Häll sedan upp degen på ett bakbord och dela den i bitar som väger ca 70 gram styck.
  • Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 2 timmar.
  • Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, låt sedan gräddas i ugnen i 8 - 10 minuter på 220 grader.

Fyllning:

  • Klipp isär kunafadegen och lägg i en stekpanna tillsammans med en klick smör. Stek på medelvärme tills de blivit riktigt gyllene. Låt detta svalna för att sedan blanda det samman med pistagekräm (här får du avgöra mängd beroende på hur många semlor du tänkt servera).

Ganache:

  • Koka upp grädden i en kastrull och häll den sedan i en bunke du lagt chokladen i. Rör om med en slev tills chokladen smält. Lägg plast över bunken och ställ in i kylen (görs med fördel dagen innan).
  • När det är dags att montera semlorna tar du ut ganachen ur kylen och vispar upp den till ett fluff så att den går att spritsa.
  • Bygg din semla med pistagekräm, chokladganache och toppa med hackade pistagenötter och florsocker.