Dubbelpanerad torsk med dill- och citronkräm

Dubbelpanerad torsk med en fräsch dill- och citronkräm är en krispig och smakrik rätt som snabbt blir en familjefavorit.
Torskfilén dubbelpaneras för att ge en härligt gyllene och frasig yta som behåller fiskens saftighet inuti. Krämen med dill och citron tillför en friskhet som lyfter smakerna i torsken och balanserar rätten med sin syrliga ton.
Med sin enkla tillagning är denna rätt perfekt för både vardag och helg – servera med en fräsch sallad, kokt potatis eller ett gott hemlagat potatismos för en komplett måltid.
Några andra goda fiskrecept att testa
Stekt lax med grön curry och kokosmjölk
Krämig fiskgryta
Färskostgratinerad torskrygg på grönsaksbädd
Fisk- och skaldjurspasta

Ingredienser
𝖣𝖴𝖡𝖡𝖤𝖫𝖯𝖠𝖭𝖤𝖱𝖠𝖣 𝖳𝖮𝖱𝖲𝖪:
- 4 st torskryggfilé
- 2 dl rågmjöl
- 2 st ägg
- 3 dl pankoströ
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- Smör & rapsolja till stekning
𝖣𝖨𝖫𝖫- 𝖮𝖢𝖧 𝖢𝖨𝖳𝖱𝖮𝖭𝖪𝖱𝖠̈𝖬
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- Saften från 1 citron
- 1 dl färsk dill finhackad
- Salt
- Peppar
Instruktioner
𝖣𝖴𝖡𝖡𝖤𝖫𝖯𝖠𝖭𝖤𝖱𝖠𝖣 𝖳𝖮𝖱𝖲𝖪:
- Sätt ugnen på 50 grader och ställ in en plåt med bakplåtspapper.
- Vänd fisken i de olika tallrikarna. Först rågmjöl sedan ägg och sist pankoströ.
- Lägg fisken på plåten med bakplåtspapper i ugnen 5-10 min så den får torka till sig.