Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Dubbelpanerad torsk med dill- och citronkräm

Inga röster än
Skapat: 9 november, 2024
Senast ändrat: 8 november, 2024
Dubbelpanerad torsk med dill- och citronkräm

Dubbelpanerad torsk med en fräsch dill- och citronkräm är en krispig och smakrik rätt som snabbt blir en familjefavorit.

Torskfilén dubbelpaneras för att ge en härligt gyllene och frasig yta som behåller fiskens saftighet inuti. Krämen med dill och citron tillför en friskhet som lyfter smakerna i torsken och balanserar rätten med sin syrliga ton.

Med sin enkla tillagning är denna rätt perfekt för både vardag och helg – servera med en fräsch sallad, kokt potatis eller ett gott hemlagat potatismos för en komplett måltid.

Några andra goda fiskrecept att testa

Stekt lax med grön curry och kokosmjölk
Krämig fiskgryta
Färskostgratinerad torskrygg på grönsaksbädd
Fisk- och skaldjurspasta

Dubbelpanerad torsk med dill- och citronkräm | Receptskatt
Dubbelpanerad torsk med dill- och citronkräm 6
Total tid: 30 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

𝖣𝖴𝖡𝖡𝖤𝖫𝖯𝖠𝖭𝖤𝖱𝖠𝖣 𝖳𝖮𝖱𝖲𝖪:

𝖣𝖨𝖫𝖫- 𝖮𝖢𝖧 𝖢𝖨𝖳𝖱𝖮𝖭𝖪𝖱𝖠̈𝖬

Instruktioner

𝖣𝖴𝖡𝖡𝖤𝖫𝖯𝖠𝖭𝖤𝖱𝖠𝖣 𝖳𝖮𝖱𝖲𝖪:

  • Sätt ugnen på 50 grader och ställ in en plåt med bakplåtspapper.
  • Häll upp rågmjöl, ägg & pankoströ i 3 olika tallrikar. Blanda salt och peppar i rågmjölet.
  • Vänd fisken i de olika tallrikarna. Först rågmjöl sedan ägg och sist pankoströ.
  • Hetta upp en panna med rapsolja & smör. Stek fisken gyllene på båda sidor.
  • Lägg fisken på plåten med bakplåtspapper i ugnen 5-10 min så den får torka till sig.

𝖣𝖨𝖫𝖫- 𝖮𝖢𝖧 𝖢𝖨𝖳𝖱𝖮𝖭𝖪𝖱𝖠̈𝖬

  • Blanda samtliga ingredienser till en jämn kräm. Smaka av med salt & peppar.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg