Dubbelpanerad torsk med dill- och citronkräm
Dubbelpanerad torsk med krispig yta och dill- och citronkräm – smakrik och fräsch, perfekt för vardag och helg.
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: panerad fisk med sås, stekt fisk med sås
Yield: 4 portioner
𝖣𝖴𝖡𝖡𝖤𝖫𝖯𝖠𝖭𝖤𝖱𝖠𝖣 𝖳𝖮𝖱𝖲𝖪:
- 4 st torskryggfilé
- 2 dl rågmjöl
- 2 st ägg
- 3 dl pankoströ
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- Smör & rapsolja till stekning
𝖣𝖨𝖫𝖫- 𝖮𝖢𝖧 𝖢𝖨𝖳𝖱𝖮𝖭𝖪𝖱𝖠̈𝖬
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- Saften från 1 citron
- 1 dl färsk dill finhackad
- Salt
- Peppar
𝖣𝖴𝖡𝖡𝖤𝖫𝖯𝖠𝖭𝖤𝖱𝖠𝖣 𝖳𝖮𝖱𝖲𝖪:
Sätt ugnen på 50 grader och ställ in en plåt med bakplåtspapper.
Häll upp rågmjöl, ägg & pankoströ i 3 olika tallrikar. Blanda salt och peppar i rågmjölet.
Vänd fisken i de olika tallrikarna. Först rågmjöl sedan ägg och sist pankoströ.
Hetta upp en panna med rapsolja & smör. Stek fisken gyllene på båda sidor.
Lägg fisken på plåten med bakplåtspapper i ugnen 5-10 min så den får torka till sig.