Go Back
+ servings
Dubbelpanerad torskfilé serverad med potatismos, ärtor och dillkryddad sås.
Print
Inga röster än

Dubbelpanerad torsk med dill- och citronkräm

Dubbelpanerad torsk med krispig yta och dill- och citronkräm – smakrik och fräsch, perfekt för vardag och helg.
Total tid30 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: panerad fisk med sås, stekt fisk med sås
Yield: 4 portioner

Materials

𝖣𝖴𝖡𝖡𝖤𝖫𝖯𝖠𝖭𝖤𝖱𝖠𝖣 𝖳𝖮𝖱𝖲𝖪:

  • 4 st torskryggfilé
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 st ägg
  • 3 dl pankoströ
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • Smör & rapsolja till stekning

𝖣𝖨𝖫𝖫- 𝖮𝖢𝖧 𝖢𝖨𝖳𝖱𝖮𝖭𝖪𝖱𝖠̈𝖬

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • Saften från 1 citron
  • 1 dl färsk dill finhackad
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

𝖣𝖴𝖡𝖡𝖤𝖫𝖯𝖠𝖭𝖤𝖱𝖠𝖣 𝖳𝖮𝖱𝖲𝖪:

  • Sätt ugnen på 50 grader och ställ in en plåt med bakplåtspapper.
  • Häll upp rågmjöl, ägg & pankoströ i 3 olika tallrikar. Blanda salt och peppar i rågmjölet.
  • Vänd fisken i de olika tallrikarna. Först rågmjöl sedan ägg och sist pankoströ.
  • Hetta upp en panna med rapsolja & smör. Stek fisken gyllene på båda sidor.
  • Lägg fisken på plåten med bakplåtspapper i ugnen 5-10 min så den får torka till sig.

𝖣𝖨𝖫𝖫- 𝖮𝖢𝖧 𝖢𝖨𝖳𝖱𝖮𝖭𝖪𝖱𝖠̈𝖬

  • Blanda samtliga ingredienser till en jämn kräm. Smaka av med salt & peppar.