Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Elinas kanelbullar

Inga röster än
Skapat: 4 oktober, 2024
Senast ändrat: 6 oktober, 2024
Elinas kanelbullar

Fluffiga kanelbullar som är sååå goda! Dessa är luftiga och perfekt till mjölk! Testa mitt fantastiska recept!

Receptet ger cirka 16 normalstora, eller 12 stycken större kanelbullar.

Elinas kanelbullar | Receptskatt
Elinas kanelbullar 6
Total tid: 1 timme 15 minuter
Servings: 16 st

Ingredienser

Vetedeg

Fyllning

Sockerlag

Instruktioner

  • Häll ner alla ingredienser i en köksassistent eller bunke. Knåda i 8 minuter i maskin, eller 20 minuter förhand. Ta ut på bord och låt jäsa i 30 min under handduk.
  • Dela upp degen i två delar, och kavla ut till rektangel! Gör valfri knutar eller snäckor. Lägg på plåt, låt jäsa i 30 minuter.
  • Grädda i ugn 10 – 15 minuter på 230 °C.
  • Ta ut och pensla på sockerlag! (Sockerlag koka ihop socker och vatten tills sockerkristallerna har försvunnit).
  • Låt svalna njut med ett glas mjölk
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg