Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Enkel allergianpassad chokladtårta

Inga röster än
Skapat: 23 juni, 2025
Senast ändrat: 23 juni, 2025
Enkel allergianpassad chokladtårta

Enkel chokladtårta i långpanna ”till alla”

En saftig och fyllig chokladtårta som är helt fri från mjölk, ägg och gluten. En tårta perfekt när du vill baka något som alla kan äta. Fyra mjuka bottnar varvas med en fluffig chokladfrosting med växtbaserad färskost.

Servera med färska bär, vispad växtgrädde eller bara som den är – alltid uppskattad!

Tips & variationer

✅ Byt ut Sukrin mot vanligt socker eller valfri sötning du tål
✅ Toppa med bär, riven choklad eller kokos för extra lyx
✅ Går utmärkt att frysa in

Fler goda allergianpassade recept

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept

Total tid: 1 timme
Servings: 10

Ingredienser

Botten x2:

Fyllning:

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Botten:

  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Smält matfettet och rör i mjölken.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i en form som är 25×36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  • Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
  • Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.
  • Gör föregående steg en gång till så du har två stora bottnar. Dela sedan varje botten i två delar så att du har totalt fyra bottnar.

Fyllning:

  • Vispa matfettet luftigt med elvisp.
  • Tillsätt övriga ingredienser och vispa det slätt.
  • Varva bottnarna med fyllningen och dekorera efter eget tycke och smak.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!