Go Back
+ servings
En bit chokladtårta med flera lager och chokladfrosting på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Chokladtårta till alla

Total tid1 timme
Måltid: Fika, Långpanna, Tårtor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: allergianpassay, chokladtårta, festlig tårta, glutenfri bakning, glutenfritt, maffig tårta
Yield: 10

Materials

Botten x2:

  • 50 g mjölkfritt margarin eller smör*
  • 2 dl växtbaserad mjölk eller vanlig*
  • 135 g Annas basmix
  • 0,75 kakao
  • 2 dl Sukrin:1 eller socker*
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk Sukrin:1 eller socker* (att strö över)

Fyllning:

  • 100 g mjölkfritt margarin eller smör*
  • 450 g växtbaserad färskost eller vanlig*
  • 4 dl SukrinMelis eller florsocker*
  • 0,5 dl kakao

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Botten:

  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Smält matfettet och rör i mjölken.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i en form som är 25x36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  • Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
  • Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.
  • Gör föregående steg en gång till så du har två stora bottnar. Dela sedan varje botten i två delar så att du har totalt fyra bottnar.

Fyllning:

  • Vispa matfettet luftigt med elvisp.
  • Tillsätt övriga ingredienser och vispa det slätt.
  • Varva bottnarna med fyllningen och dekorera efter eget tycke och smak.