Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Enkel rabarberkaka

Inga röster än
Skapat: 13 mars, 2025
Senast ändrat: 13 februari, 2025
Enkel rabarberkaka

En klassisk enkel rabarberkaka med hyvlat smör: så gott och så smidigt att baka.

Det blir så gott med sältan från smöret på toppen av kakan.

Fler goda recept med rabarber:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Servings: 8

Utrustning

  • 1 form 22.23 cm i diameter

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med vaniljsockret, vänd runt och låt marineras.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Vänd ner mjölet och häll smeten i en smord och bröad form, gärna med kokos.
  • Fördela rabarberbitarna över smeten, hyvla över kallt smör så det täcker kakan och strö över pärlsocker.
  • Grädda ett steg under mitten i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter, eller tills kakan fått fin färg.
  • Servera med vaniljsås eller glass!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg