Färskostbullar
Skapat:
24 oktober, 2024
Senast ändrat:
24 oktober, 2024

0
Färskostbullar är mjuka och saftiga bullar fyllda med en krämig färskostblandning. De luftiga bullarna får sin fylliga konsistens genom en smidig deg som rullas ut och fylls med en blandning av färskost, lite vaniljsocker och kanske en touch av citron för extra fräschör. När de gräddas får bullarna en gyllene yta, medan fyllningen förblir härligt krämig. Perfekta som ett sött fikaalternativ eller till brunchen – och lätta att variera med olika smaksättningar som bär eller choklad!
Fler goda bullar:


Total tid: 1 timme 30 minuter
Servings: 8 personer
Ingredienser
- 25 gram färsk jäst
- 4 dl mjölk ljummen
- 75 gram smör mjukt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 nypa salt
- ca. 9-10 dl vetemjöl
Fyllning:
- 100 gram färskost
- 75 gram smör mjukt
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl florsocker
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Smula jästen i mjölken och rör ihop ingredienserna till degen.
- Tillsätt lite mjöl i taget och knåda ihop till en deg.
- Låt degen vila övertäckt i 40 minuter på ett varmt ställe.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper, lägg över degen i pannan.
- Dra sedan ut degen så den täcker pannan, täck över med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Fyllning:
- Blanda ihop fyllningen och fyll en spritspåse. Gör små hål i hela degen med ett finger och spritsa sedan fyllning i hålen.
- Pensla hela med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
- Skär upp i rutor när det svalnat helt. Enjoy!
per personer
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!