Färskostbullar
Färskostbullar bakas i långpanna, räcker till många och är försvinnande goda.
Total tid1 timme t 30 minuter minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Buffé/plockmat, Bullar, Dessert
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bullar, bullbak
Yield: 8 personer
- 25 gram färsk jäst
- 4 dl mjölk ljummen
- 75 gram smör mjukt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 nypa salt
- ca. 9-10 dl vetemjöl
Fyllning:
- 100 gram färskost
- 75 gram smör mjukt
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl florsocker
- 1 nypa salt
Smula jästen i mjölken och rör ihop ingredienserna till degen.
Tillsätt lite mjöl i taget och knåda ihop till en deg.
Låt degen vila övertäckt i 40 minuter på ett varmt ställe.
Klä en långpanna med bakplåtspapper, lägg över degen i pannan.
Dra sedan ut degen så den täcker pannan, täck över med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Fyllning:
Blanda ihop fyllningen och fyll en spritspåse. Gör små hål i hela degen med ett finger och spritsa sedan fyllning i hålen.
Pensla hela med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Skär upp i rutor när det svalnat helt. Enjoy!