Go Back
+ servings
Färskostbullar staplade på en träskärbräda med sesamfrön på toppen.
Print
Inga röster än

Färskostbullar

Färskostbullar bakas i långpanna, räcker till många och är försvinnande goda.
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Buffé/plockmat, Bullar, Dessert
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bullar, bullbak
Yield: 8 personer

Materials

  • 25 gram färsk jäst
  • 4 dl mjölk ljummen
  • 75 gram smör mjukt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • ca. 9-10 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 100 gram färskost
  • 75 gram smör mjukt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Smula jästen i mjölken och rör ihop ingredienserna till degen.
  • Tillsätt lite mjöl i taget och knåda ihop till en deg.
  • Låt degen vila övertäckt i 40 minuter på ett varmt ställe.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper, lägg över degen i pannan.
  • Dra sedan ut degen så den täcker pannan, täck över med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Fyllning:

  • Blanda ihop fyllningen och fyll en spritspåse. Gör små hål i hela degen med ett finger och spritsa sedan fyllning i hålen.
    Jästdeg som har jäst i en fyrkantig bakform med en mjuk och luftig yta.
  • Pensla hela med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
    En bakform med färskostbullar täckta av ett lager av socker och mjöl.
  • Skär upp i rutor när det svalnat helt. Enjoy!