Färskostgratinerad torskrygg på grönsaksbädd

Jag hade pappa på besök som alltid vill äta fisk och försökte att komma på något nytt som jag aldrig har lagat och fram kom denna skapelse på färskostgratinerad torskrygg på grönsaksbädd.
Ett otroligt enkelt och gott recept som blev kanonbra!
Jag valde att använda mig av en smaksatt färskost med tomat & örter, men du kan självklart välja en annan smak, eller så tar du en naturell färskost och smaksätter den helt själv.
När det gäller val av fisk, så kan du egentligen använda vilken typ av vit fisk som helst, men jag tycker att torskrygg blir väldigt bra.
Servera med kokt potatis eller kanske ett gott ris.
Ingredienser
- 4 portioner torskrygg Cirka 600 gram.
- 100 g morot
- 100 g purjolök
- 150 g vitkål
- 300 g färskost tomat & örter
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk olivolja
- 0,5 st pressad citron
- Örtsalt
- Nymalen svartpeppar
- 0,5 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Om du vill, så kan du börja med att lägga torskryggen i en rimningslag. det vill säga vatten med salt i. Inget måste, men ger en fastare fisk och lite smak.
- Strimla grönsakerna fint. Blanda ihop dom i en bunke.
- Lägg ut torsken över grönsakerna.
- Blanda ihop färskost och crème fraiche. Salta och peppra lite.
- Fördela blandningen över fisken.
- Skiva tomaterna och strö lite riven ost över.
- Ställ in i ugnen och gratinera i 20-25 minuter.