Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Färskostgratinerad torskrygg på grönsaksbädd

Inga röster än
Skapat: 29 augusti, 2024
Senast ändrat: 29 augusti, 2024
Färskostgratinerad torskrygg på grönsaksbädd

Jag hade pappa på besök som alltid vill äta fisk och försökte att komma på något nytt som jag aldrig har lagat och fram kom denna skapelse på färskostgratinerad torskrygg på grönsaksbädd.

Ett otroligt enkelt och gott recept som blev kanonbra!

Jag valde att använda mig av en smaksatt färskost med tomat & örter, men du kan självklart välja en annan smak, eller så tar du en naturell färskost och smaksätter den helt själv.

När det gäller val av fisk, så kan du egentligen använda vilken typ av vit fisk som helst, men jag tycker att torskrygg blir väldigt bra.

Servera med kokt potatis eller kanske ett gott ris.

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Om du vill, så kan du börja med att lägga torskryggen i en rimningslag. det vill säga vatten med salt i. Inget måste, men ger en fastare fisk och lite smak.
  • Strimla grönsakerna fint. Blanda ihop dom i en bunke.
    En skål med strimlade grönsaker inklusive kål, morötter och gräslök.
  • Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över. Salta med örtsalt, peppra och pressa citron över.
    En ugnsform med en blandning av strimlade grönsaker som morötter, kål och grön lök.
  • Lägg ut torsken över grönsakerna.
    Färsk torskrygg placerad på en bädd av strimlade grönsaker i en ugnsform.
  • Blanda ihop färskost och crème fraiche. Salta och peppra lite.
  • Fördela blandningen över fisken.
    Färsk torskrygg täckt med sås, placerad på en bädd av grönsaker i en glasform.
  • Skiva tomaterna och strö lite riven ost över.
    Färsk torskrygg med grönsaker, tomater och riven ost i en ugnsform.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i 20-25 minuter.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg