Go Back
+ servings
Överbakad torskrygg med tomater och grönsaksbädd i en ugnsform.
Print
Inga röster än

Färskostgratinerad torskrygg på grönsaksbädd

En otroligt enkel och lättlagad torskgratäng som kommer att gillas av hela familjen.
Total tid40 minuter
Måltid: Barnvänligt, Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lättlagat, LCHF, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fiskgratäng, lättlagade recept
Yield: 4 portioner

Materials

  • 4 portioner torskrygg Cirka 600 gram.
  • 100 g morot
  • 100 g purjolök
  • 150 g vitkål
  • 300 g färskost tomat & örter
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 st pressad citron
  • Örtsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Om du vill, så kan du börja med att lägga torskryggen i en rimningslag. det vill säga vatten med salt i. Inget måste, men ger en fastare fisk och lite smak.
  • Strimla grönsakerna fint. Blanda ihop dom i en bunke.
    En skål med strimlade grönsaker inklusive kål, morötter och gräslök.
  • Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över. Salta med örtsalt, peppra och pressa citron över.
    En ugnsform med en blandning av strimlade grönsaker som morötter, kål och grön lök.
  • Lägg ut torsken över grönsakerna.
    Färsk torskrygg placerad på en bädd av strimlade grönsaker i en ugnsform.
  • Blanda ihop färskost och crème fraiche. Salta och peppra lite.
  • Fördela blandningen över fisken.
    Färsk torskrygg täckt med sås, placerad på en bädd av grönsaker i en glasform.
  • Skiva tomaterna och strö lite riven ost över.
    Färsk torskrygg med grönsaker, tomater och riven ost i en ugnsform.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i 20-25 minuter.