Filodegspaj med boursins herbs & garlic och vitlöksstekta körsbärstomater
Skapat:
21 november, 2024
Senast ändrat:
20 november, 2024

0
Filodegspaj med Boursins Herbs & Garlic och vitlöksstekta körsbärstomater är en smakrik och krispig rätt som passar perfekt som förrätt eller lättare middag.
Den tunna och frasiga filodegen omsluter den krämiga Boursinosten med örter och vitlök, vilket ger en härlig smakbas. De vitlöksstekta körsbärstomaterna tillför en söt och syrlig dimension som balanserar de rika smakerna. En enkel men imponerande rätt som bjuder på en underbar kombination av texturer och smaker!
Fler goda rätter:

Total tid: 50 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Fyllning:
- 100 g spenat
- 150 g boursin herbs&garlic Boursin ost
- 3 st ägg
- ½ chili finhackad
- 2 msk citronsaft
Montering:
- 6 st filodegsark
- smör
- 1 paket körsbärstomater
- 1 klyfta vitlök skivad
- salt
- peppar
Topping:
- svartpeppar
- örter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning:
- Stek spenaten i lite olivolja tills vätskan börjat försvinna.
- Krama ur och hacka den grovt.
- Finhacka chili.
- Vänd ner spenaten.
Montering:
- Pensla alla filodegsark med smör.
- Lägg dem i en pajform lite omlott.
- Häll ner röran i formen och sätt in i ugn ca 35-40 minuter.
- Stek tomaterna i lite olivolja och en skivad vitlöksklyfta till de mjuknat.
Topping:
- Toppa pajen med tomaterna och örter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!