Go Back
+ servings
Filodegspaj fylld med boursin och toppad med körsbärstomater och örter.
Print
Inga röster än

Filodegspaj med boursins herbs&garlic och vitlöksstekta körsbärstomater

En perfekt lunch! Eller som en rätt i ett buffebord? Möjligheterna är många men ni bör absolut prova. Väldigt god och dessutom fin att se på.
Total tid50 minuter
Måltid: Paj, Pajer, Tillbehör, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: goda pajer, matpaj, matpajer, Pajer, tomatpaj
Yield: 4

Materials

Fyllning:

  • 100 g spenat
  • 150 g boursin herbs&garlic Boursin ost
  • 3 st ägg
  • ½ chili finhackad
  • 2 msk citronsaft

Montering:

  • 6 st filodegsark
  • smör
  • 1 paket körsbärstomater
  • 1 klyfta vitlök skivad
  • salt
  • peppar

Topping:

  • svartpeppar
  • örter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.

Fyllning:

  • Stek spenaten i lite olivolja tills vätskan börjat försvinna.
  • Krama ur och hacka den grovt.
  • Finhacka chili.
  • Blanda ihop färskost, ägg, spenat och chili.
  • Vänd ner spenaten.

Montering:

  • Pensla alla filodegsark med smör.
  • Lägg dem i en pajform lite omlott.
  • Häll ner röran i formen och sätt in i ugn ca 35-40 minuter.
  • Stek tomaterna i lite olivolja och en skivad vitlöksklyfta till de mjuknat.

Topping:

  • Toppa pajen med tomaterna och örter.