Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fisk- och skaldjurspasta

Inga röster än
Skapat: 21 augusti, 2024
Senast ändrat: 21 augusti, 2024
Fisk- och skaldjurspasta

Denna fisk- och skaldjurspasta kombinerar havets delikatesser med en enkel och smakfull sås.

Med ingredienser som scampi, snowcrab och Black drum-fisk tillagas en aromatisk sås baserad på skaldjurs- och hummerfond, grädde och vitt vin.

Fisk- och skaldjurspasta | Receptskatt
Fisk- och skaldjurspasta 6

Schalottenlök, vitlök, selleri och en touch av citron lyfter smakerna och ger en härligt balanserad rätt.

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 st schalottenlök finhackad
  • ½ st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st selleristjälk finhackad
  • 5 dl Skaldjursfond
  • 5 dl Hummerfond
  • 2 dl Grädde
  • ½ st citron pressad
  • Olivolja
  • Ca. 100 g Scampi
  • Ca. 100 g fisk Black drum i detta fall
  • Snowcrab
  • 350-400 g Pasta Av önskat slag

Instruktioner

  • Stek schalottenlök, gul lök, vitlök och selleri i smör och olivolja.
  • Häll på skaldjursfonden.
  • Låt puttra ihop.
  • Salta och peppra fiskfiléerna och pochera dem därefter.
  • Lyft ur dem och häll på mera fond.
  • Låt puttra och koka ner.
  • Häll i hummerfond, grädde, hackad persilja och citronsaft.
  • Ta ner värmen.
  • Lägg i scampi, fisk och snowcrab.
  • Blanda ihop allting med pastan.
  • Toppa med persilja och en citronskiva.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg