Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fisksoppa

Inga röster än
Skapat: 19 november, 2024
Senast ändrat: 18 november, 2024
Fisksoppa

En fisksoppa med vitt vin och räkor är en smakrik och värmande rätt som passar perfekt både som en förrätt eller huvudrätt. Den har en härlig blandning av fisk, räkor och vitt vin, som ger en fräsch och aromatisk smak. En krämig bas med tomat och örter ger den en extra dimension av smak.

Fler festliga fiskrecept:

Fisksoppa | Receptskatt
Fisksoppa 6
Servings: 5 portioner

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 klick smör
  • 2 burkar skalade tomater
  • 6 ½ dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 600 g blandad soppfisk
  • 1 burk räkor + spadet
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • Timjan
  • Dill

Instruktioner

  • Fräs löken mjukt med smöret i en stor kastrull/gryta.
  • Häll i vin, tomater, vatten, fiskbuljong, timjan och spadet från räkorna.
  • Låt detta sjuda i 15 minuter.
  • Lägg i fiskbitarna och låt sjuda i 5 minuter, under tiden vispar du grädden och rör ned creme fraiche så det blir en jämn, tjock smet.
  • När fisken är klar häller du i grädden/creme och låter det värmas upp.
  • Avsluta med räkor, dill, salt och peppar.

Anteckning

Att tänka på:
1. Låt inte räkorna koka, då blir dem sega.
2. Det är gott att toppa soppan med Cayenne och en klick creme fraiche.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg