Fisksoppa
Skapat:
19 november, 2024
Senast ändrat:
18 november, 2024

0
Innehåll
En fisksoppa med vitt vin och räkor är en smakrik och värmande rätt som passar perfekt både som en förrätt eller huvudrätt. Den har en härlig blandning av fisk, räkor och vitt vin, som ger en fräsch och aromatisk smak. En krämig bas med tomat och örter ger den en extra dimension av smak.
Fler festliga fiskrecept:
Krämig fisk- och skaldjursgryta

Servings: 5 portioner
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 1 klick smör
- 2 burkar skalade tomater
- 6 ½ dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 dl vitt vin
- 600 g blandad soppfisk
- 1 burk räkor + spadet
- 3 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- Timjan
- Dill
Instruktioner
- Fräs löken mjukt med smöret i en stor kastrull/gryta.
- Häll i vin, tomater, vatten, fiskbuljong, timjan och spadet från räkorna.
- Låt detta sjuda i 15 minuter.
- Lägg i fiskbitarna och låt sjuda i 5 minuter, under tiden vispar du grädden och rör ned creme fraiche så det blir en jämn, tjock smet.
- När fisken är klar häller du i grädden/creme och låter det värmas upp.
Anteckning
Att tänka på:
1. Låt inte räkorna koka, då blir dem sega.
2. Det är gott att toppa soppan med Cayenne och en klick creme fraiche.
1. Låt inte räkorna koka, då blir dem sega.
2. Det är gott att toppa soppan med Cayenne och en klick creme fraiche.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!