Go Back
+ servings
En skål med fisksoppa innehållande räkor, grädde och örter på en tallrik.
Print
Inga röster än

FISKSOPPA

En varm, krämig fisksoppa som funkar lika bra till vardags som till nyårsmiddagen.
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lunch, Middagstips, Soppa
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fisk, fiskrecept, fisksoppa, huvudrätt, kantarellsoppa, soppor
Yield: 5 portioner

Materials

  • 2 gula lökar
  • 1 klick smör
  • 2 burkar skalade tomater
  • 6 ½ dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 600 g blandad soppfisk
  • 1 burk räkor + spadet
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • Timjan
  • Dill

Instruktioner

  • Fräs löken mjukt med smöret i en stor kastrull/gryta.
  • Häll i vin, tomater, vatten, fiskbuljong, timjan och spadet från räkorna.
  • Låt detta sjuda i 15 minuter.
  • Lägg i fiskbitarna och låt sjuda i 5 minuter, under tiden vispar du grädden och rör ned creme fraiche så det blir en jämn, tjock smet.
  • När fisken är klar häller du i grädden/creme och låter det värmas upp.
  • Avsluta med räkor, dill, salt och peppar.

Anteckning

Att tänka på:
1. Låt inte räkorna koka, då blir dem sega.
2. Det är gott att toppa soppan med Cayenne och en klick creme fraiche.