Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fläderkladdkaka med jordgubbspannacotta

Inga röster än
Skapat: 7 maj, 2025
Senast ändrat: 7 maj, 2025
Fläderkladdkaka med jordgubbspannacotta

Fläderkladdkaka är den somrigaste kladdkakan! Den är så god och går att variera med olika toppingar och den här gången valde jag att toppa kakan med en jordgubbspannacotta och lite grädde.

Den är också god att servera med endast lättvispad grädde och färska jordgubbar. Hallon passar också bra ihop med fläder!

Fler somriga recept

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • 1 form 20 cm i diameter

Ingredienser

Kladdkaka:

Jordgubbspannacotta:

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Smält smöret.
  • Tillsätt de torra ingredienserna.
  • Knäck i ett ägg i taget.
  • Tillsätt slutligen flädersaft, citronsaft och citronskal. Rör till en jämn smet.
  • Fäst ett bakplåtspapper i botten på formen och smöra sidorna.
  • Häll smeten i formen.
  • Grädda i ca 25-35 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
  • Låt stå kallt, gärna över natten.

Jordgubbspannacotta:

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Mixa jordgubbarna slätt.
  • Koka upp grädde och socker. Tillsätt jordgubbsmoset och rör sedan i de urkramade gelatinbladen.
  • Passera blandningen genom en sil om du vill ha ett mer slätt utseende på pannacottan.
  • Gjut sedan pannacottan i en silikonform eller ställ kallt för att stelna.
  • Vispa sedan upp pannacottan och spritsa den på kladdkakan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

📷 Erika Westerlund Strömmer