Fläderkladdkaka med jordgubbspannacotta
Skapat:
7 maj, 2025
Senast ändrat:
7 maj, 2025

0
Fläderkladdkaka är den somrigaste kladdkakan! Den är så god och går att variera med olika toppingar och den här gången valde jag att toppa kakan med en jordgubbspannacotta och lite grädde.
Den är också god att servera med endast lättvispad grädde och färska jordgubbar. Hallon passar också bra ihop med fläder!
Fler somriga recept
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Total tid: 1 timme
Servings: 8
Utrustning
- 1 form 20 cm i diameter
Ingredienser
Kladdkaka:
- 150 g smör
- 1,75 dl socker
- 2,75 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 dl koncentrerad flädersaft
- 1 citron finrivet skal och 1-2 msk saft
Jordgubbspannacotta:
- 2 st gelatinblad
- 200 gr jordgubbar
- 3 dl grädde
- 2 msk socker
Instruktioner
Kladdkaka:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret.
- Tillsätt de torra ingredienserna.
- Knäck i ett ägg i taget.
- Tillsätt slutligen flädersaft, citronsaft och citronskal. Rör till en jämn smet.
- Fäst ett bakplåtspapper i botten på formen och smöra sidorna.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i ca 25-35 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
- Låt stå kallt, gärna över natten.
Jordgubbspannacotta:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Mixa jordgubbarna slätt.
- Passera blandningen genom en sil om du vill ha ett mer slätt utseende på pannacottan.
- Gjut sedan pannacottan i en silikonform eller ställ kallt för att stelna.
- Vispa sedan upp pannacottan och spritsa den på kladdkakan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!



📷 Erika Westerlund Strömmer