Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Fläderkladdkaka med jordgubbspannacotta
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Fika, Kladdkaka, Tårtfyllning, Tårtor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fräsch kladdkaka, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, somrig kladdkaka, variant på kladdkaka
Yield:
8
Equipment
1 form
20 cm i diameter
Materials
Kladdkaka:
150
g
smör
1,75
dl
socker
2,75
dl
vetemjöl
1
tsk
vaniljsocker
2
ägg
1
dl
koncentrerad flädersaft
1
citron
finrivet skal och 1-2 msk saft
Jordgubbspannacotta:
2
st
gelatinblad
200
gr
jordgubbar
3
dl
grädde
2
msk
socker
Instruktioner
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Knäck i ett ägg i taget.
Tillsätt slutligen flädersaft, citronsaft och citronskal. Rör till en jämn smet.
Fäst ett bakplåtspapper i botten på formen och smöra sidorna.
Häll smeten i formen.
Grädda i ca 25-35 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
Låt stå kallt, gärna över natten.
Jordgubbspannacotta:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Mixa jordgubbarna slätt.
Koka upp grädde och socker. Tillsätt jordgubbsmoset och rör sedan i de urkramade gelatinbladen.
Passera blandningen genom en sil om du vill ha ett mer slätt utseende på pannacottan.
Gjut sedan pannacottan i en silikonform eller ställ kallt för att stelna.
Vispa sedan upp pannacottan och spritsa den på kladdkakan.