Fläskfärswok med gurk- och morotssallad med asiatiska smaker
Skapat:
22 september, 2024
Senast ändrat:
22 september, 2024

1
Fläskfärswok med gurk- och morotssallad är en lättlagad och smakrik rätt med fräscha asiatiska toner.
Woken är fylld med saftig fläskfärs smaksatt med chili, soja och vitlök, och serveras med en krispig sallad av gurka och morot. Salladen får en frisk kick från en dressing med risvinäger, sesamolja och chili, vilket balanserar perfekt mot den mustiga woken. En rätt som både är snabb och full av smak!

Total tid: 20 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 318kcal
Ingredienser
- Ca. 450 gr fläskfärs
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 st gul lök skuren i båtar
- 1 dl ostronsås
- 1 msk fisksås
- 1 msk soja
- 1 st färsk chili ½ hackad i färsen, ½ skivad på toppen
- 2 st salladslökar skivade
- Sesamfrön
Sallad
- ½ st gurka hyvlad
- 2 st morötter hyvlade
- 1 st salladslök skivad
- 4 msk soja
- 1 tsk risvinäger
- 1 tsk chiliolja
- 2 tsk sesamolja
- Chiliflakes
Instruktioner
Salladen
- Blanda ihop alla såser till salladen.
- Hyvla/skiva alla grönsaker.
- Häll på såsen på grönsakerna och ställ in i kyl (helst iallafall 30 min innan).
Näringsinnehåll
Kalorier: 318kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 20g | Fat: 25g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 81mg | Natrium: 836mg | Kalium: 347mg | Fiber: 0,1g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 101IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 26mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!