Fläskytterfilé i krämig sås
Skapat:
2 januari, 2025
Senast ändrat:
1 januari, 2025

0
Innehåll
Fläskytterfilé i krämig 𝗌𝖺̊𝗌 𝗆𝖾𝖽 𝗌𝗐𝖾𝖾𝗍𝖼𝗁𝗂𝗅𝗂, 𝗏𝗂𝗍𝗅𝗈̈𝗄, 𝗁𝗈𝗇𝗎𝗇𝗀 𝗈𝖼𝗁 𝖿𝖺̈𝗋𝗌𝗄𝖺 𝗀𝗋𝗈̈𝗇𝗌𝖺𝗄𝖾𝗋 serveras 𝗆𝖾𝖽 𝗉𝗋𝖾𝗌𝗌𝖺𝖽 𝗉𝗈𝗍𝖺𝗍𝗂𝗌. Snabb, god och enkel middag som sköter sig själv i ugnen.
Perfekt till både vardag och fest!!
Fler goda rätter:


Total tid: 1 timme
Servings: 6
Ingredienser
- ca. 1 kg fläskytterfilé eller fläskfilé
- 3 msk smör till stekning
- 4 st vitlöksklyftor hackade
- 1 st rödlök skivad
- 1 tsk chiliflakes
- 3 dl grädde
- 2 dl créme fraîche
- 1 dl sweetchilisås
- 1 st grön paprika skivad
- 1 st röd paprika skivad
- 1 dl vaxbönor
- 400 g champinjoner på burk
- 1 msk limejuice
- 1 msk soya
- 2 msk honung
- 1 dl koriander finhackad
- 1 dl persilja finhackad
- salt
- peppar
Instruktioner
- Börja med att steka fläskytterfilén runt om i smör. Krossa i en vitlöksklyfta i pannan mot slutet av stekningen så att smöret tar smak, ös sedan köttet kontinuerligt med smöret.
- Ta ur fläskytterfilén och vitlöksklyftan. Släng vitlöksklyftan och ställ köttet åt sidan. men diska inte ur pannan.
- Häll sedan i vaxbönor, paprikan och champinjoner. Stek någon minut!
- Tranchera fläskytterfilén i skivor på ca 2-3 cm, lägg dem i ugnsfast form. Häll över såsen så den täcker köttet.
- Ställ i ugnen på 180 grader tills köttet får en innertemperatur på ca 70grader.
- Servera med pressad potatis eller nykokt ris.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!