Fluffiga frallor
Skapat:
19 mars, 2025
Senast ändrat:
19 mars, 2025

1
Fluffiga frallor – nybakat på bara 20 minuter jäsning
Drömmer du om mjuka och fluffiga frallor som går snabbt att baka? Dessa fluffiga frallor kräver endast 20 minuters jäsning, vilket gör dem perfekta för frukost, mellanmål eller till soppan.
Snabbjästa och luftiga bröd
Tack vare en kort jästid blir dessa frallor snabbt klara, samtidigt som de får en härligt mjuk och luftig konsistens. Perfekta när du vill ha nybakat bröd på kort tid!
Perfekta till frukost och middag
Dessa frallor är lika goda med smör och ost till frukost som till en värmande soppa eller gryta. De har en gyllene yta och ett mjukt inre, precis som frallor ska vara.
Tips för extra goda frallor
- Använd ljummet vatten för att påskynda jäsningen.
- Knåda degen ordentligt för en luftigare och segare struktur.
- Pensla med ägg eller mjölk för en fin gyllene yta.
Fler goda brödrecept
Gillar du att baka bröd så vill vi även testa om följande tre recept!



Total tid: 1 timme
Servings: 14
Ingredienser
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet.
- Häll ner resterande ingredienser och knåda i 5 minuter till en smidig deg.
- Forma degen till 14 frallor (ca 100 g styck). Lägg frallorna på en plåt och låt jäsa i 20 minuter under handduk.
- Pensla frallorna med mjölk och strö över sesamfrön eller vallmofrön.
- Sätt ugnen på 210 grader, över- och undervärme.
- Grädda frallorna i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna. Kasta gärna in ett glas vatten i ugnen så att det skapas vattenånga, då blir det en fin korpa på frallorna.
- Ta ut låt svalna på galler.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

