Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fluffiga frallor

Inga röster än
Skapat: 19 mars, 2025
Senast ändrat: 19 mars, 2025
Fluffiga frallor

Fluffiga frallor – nybakat på bara 20 minuter jäsning

Drömmer du om mjuka och fluffiga frallor som går snabbt att baka? Dessa fluffiga frallor kräver endast 20 minuters jäsning, vilket gör dem perfekta för frukost, mellanmål eller till soppan.

Snabbjästa och luftiga bröd

Tack vare en kort jästid blir dessa frallor snabbt klara, samtidigt som de får en härligt mjuk och luftig konsistens. Perfekta när du vill ha nybakat bröd på kort tid!

Perfekta till frukost och middag

Dessa frallor är lika goda med smör och ost till frukost som till en värmande soppa eller gryta. De har en gyllene yta och ett mjukt inre, precis som frallor ska vara.

Tips för extra goda frallor

  • Använd ljummet vatten för att påskynda jäsningen.
  • Knåda degen ordentligt för en luftigare och segare struktur.
  • Pensla med ägg eller mjölk för en fin gyllene yta.

Fler goda brödrecept

Gillar du att baka bröd så vill vi även testa om följande tre recept!

Total tid: 1 timme
Servings: 14

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten fingervarmt
  • 1 dl olja
  • ½ dl sirap
  • 1 ½ tsk salt
  • 10 dl mjöl
  • 4 – 5 dl rågsikt
  • mjölk till pensling
  • sesamfrön eller vallmofrön

Instruktioner

  • Lös upp jästen i vattnet.
  • Häll ner resterande ingredienser och knåda i 5 minuter till en smidig deg.
  • Forma degen till 14 frallor (ca 100 g styck). Lägg frallorna på en plåt och låt jäsa i 20 minuter under handduk.
  • Pensla frallorna med mjölk och strö över sesamfrön eller vallmofrön.
  • Sätt ugnen på 210 grader, över- och undervärme.
  • Grädda frallorna i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna. Kasta gärna in ett glas vatten i ugnen så att det skapas vattenånga, då blir det en fin korpa på frallorna.
  • Ta ut låt svalna på galler.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg