Go Back
+ servings
En korg med flera sesamfrallor som har en gyllene yta och är täckta med sesamfrön.
Print
Inga röster än

Fluffiga frallor

Fluffiga frallor med bara jästtid på 20 minuter!! Perfekt till frukost, lunch eller varför inte middag?
Förberedelser35 minuter
Active Time15 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bröd & kex, frallor, Lunch, mellanmål
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd, brödrecept, enkelt bröd, frukost, nybakat till frukost
Yield: 14

Materials

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten fingervarmt
  • 1 dl olja
  • ½ dl sirap
  • 1 ½ tsk salt
  • 10 dl mjöl
  • 4 - 5 dl rågsikt
  • mjölk till pensling
  • sesamfrön eller vallmofrön

Instruktioner

  • Lös upp jästen i vattnet.
  • Häll ner resterande ingredienser och knåda i 5 minuter till en smidig deg.
  • Forma degen till 14 frallor (ca 100 g styck). Lägg frallorna på en plåt och låt jäsa i 20 minuter under handduk.
  • Pensla frallorna med mjölk och strö över sesamfrön eller vallmofrön.
  • Sätt ugnen på 210 grader, över- och undervärme.
  • Grädda frallorna i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna. Kasta gärna in ett glas vatten i ugnen så att det skapas vattenånga, då blir det en fin korpa på frallorna.
  • Ta ut låt svalna på galler.