Fluffiga frallor
Fluffiga frallor med bara jästtid på 20 minuter!! Perfekt till frukost, lunch eller varför inte middag?
Förberedelser35 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid1 timme t
Måltid: Bröd & kex, frallor, Lunch, mellanmål
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd, brödrecept, enkelt bröd, frukost, nybakat till frukost
Yield: 14
- 50 g jäst
- 6 dl vatten fingervarmt
- 1 dl olja
- ½ dl sirap
- 1 ½ tsk salt
- 10 dl mjöl
- 4 - 5 dl rågsikt
- mjölk till pensling
- sesamfrön eller vallmofrön
Lös upp jästen i vattnet.
Häll ner resterande ingredienser och knåda i 5 minuter till en smidig deg.
Forma degen till 14 frallor (ca 100 g styck). Lägg frallorna på en plåt och låt jäsa i 20 minuter under handduk.
Pensla frallorna med mjölk och strö över sesamfrön eller vallmofrön.
Sätt ugnen på 210 grader, över- och undervärme.
Grädda frallorna i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna. Kasta gärna in ett glas vatten i ugnen så att det skapas vattenånga, då blir det en fin korpa på frallorna.
Ta ut låt svalna på galler.