Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fluffiga vaniljmuffins

Inga röster än
Skapat: 19 oktober, 2024
Senast ändrat: 17 november, 2024
Fluffiga vaniljmuffins

Fluffiga vaniljmuffins är en klassisk och enkel favorit som alltid går hem. Muffinsen är lätta och luftiga, med en mjuk och saftig konsistens tack vare en generös mängd vanilj i smeten. De bakas gyllene och doftar ljuvligt av vanilj.

Du kan servera dem som de är eller toppa med en krämig frosting för extra lyx. Perfekta till fika, kalas eller när du bara vill unna dig något gott – dessutom enkla att baka och äggfria!

Fler recept på muffins:

Fluffiga vaniljmuffins | Receptskatt
Fluffiga vaniljmuffins 6
Total tid: 25 minuter
Servings: 8 muffins
Calories: 335kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugen på 175 grader varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke, ställ åt sidan.
  • Mät upp mjölk, olja och citronsaft i en skål. Blanda i de torra ingredienserna och blanda till en slät smet.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll dem till ca 2/3.
  • Grädda i 15-20 minuter tills de är gyllene.
  • Ta ut låt svalna.
  • Pudra florsocker över och servera!

Näringsinnehåll

Kalorier: 335kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 5g | Fat: 14g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 3mg | Natrium: 58mg | Kalium: 78mg | Fiber: 1g | Socker: 20g | Vitamin A: 41IU | Vitamin C: 0,05mg | Kalcium: 44mg | Järn: 2mg
per muffins
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg