Fluffiga vanilj muffins (ägg fria)
Snabba och enkla muffins, som till och med är äggfria!! Fluffiga och goda, perfekt till fikat!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Bakning, Fika, mjuk kaka¨, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äpplemuffins, mjuka kakor, sockerkaka
Yield: 8 muffins
Calories: 335kcal
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl olja
- 2 dl mjölk
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk citronsaft reagerar med bikarbonaten och gör muffinsen fluffigare
Sätt ugen på 175 grader varmluft.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, ställ åt sidan.
Mät upp mjölk, olja och citronsaft i en skål. Blanda i de torra ingredienserna och blanda till en slät smet.
Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll dem till ca 2/3.
Grädda i 15-20 minuter tills de är gyllene.
Ta ut låt svalna.
Pudra florsocker över och servera!
Kalorier: 335kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 5g | Fat: 14g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 3mg | Natrium: 58mg | Kalium: 78mg | Fiber: 1g | Socker: 20g | Vitamin A: 41IU | Vitamin C: 0,05mg | Kalcium: 44mg | Järn: 2mg