Go Back
+ servings
En person håller en fluffig vaniljmuffin med sockerpulver på toppen i handen.
Print
Inga röster än

Fluffiga vanilj muffins (ägg fria)

Snabba och enkla muffins, som till och med är äggfria!! Fluffiga och goda, perfekt till fikat!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakning, Fika, mjuk kaka¨, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äpplemuffins, mjuka kakor, sockerkaka
Yield: 8 muffins
Calories: 335kcal

Materials

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl olja
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk citronsaft reagerar med bikarbonaten och gör muffinsen fluffigare

Instruktioner

  • Sätt ugen på 175 grader varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke, ställ åt sidan.
  • Mät upp mjölk, olja och citronsaft i en skål. Blanda i de torra ingredienserna och blanda till en slät smet.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll dem till ca 2/3.
  • Grädda i 15-20 minuter tills de är gyllene.
  • Ta ut låt svalna.
  • Pudra florsocker över och servera!

Nutrition

Kalorier: 335kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 5g | Fat: 14g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 3mg | Natrium: 58mg | Kalium: 78mg | Fiber: 1g | Socker: 20g | Vitamin A: 41IU | Vitamin C: 0,05mg | Kalcium: 44mg | Järn: 2mg