Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Friterad kycklingschnitzel med eget örtsmör

Inga röster än
Skapat: 25 augusti, 2024
Senast ändrat: 27 augusti, 2024
Friterad kycklingschnitzel med eget örtsmör

Friterat är väl gott i alla formen? Och denna kycklingschnitzel kan jag garantera att är 10/10!

Den här rätten är en riktig gyllene och krispig njutning. Den saftiga kycklingschnitzeln paneras och friteras till perfektion och serveras med ett smör smaksatt med färska örter. Det smakrika örtsmöret smälter över den varma schnitzeln och ger en extra dimension av smak. Perfekt för en lyxig middag.Friterad kycklingschnitzel med eget örtsmör | Receptskatt

Total tid: 40 minuter
Servings: 6

Ingredienser

Örtsmör

Instruktioner

  • Banka ut kycklingfiléerna tunt.
  • Salta och peppra.
  • Vispa ihop äggen i en annan tallrik.
  • Häll upp pankomjölet i en tredje tallrik.
  • Låt smöret bli rumstempererat.
  • Blanda sedan ihop med vitlök, persilja, salt och peppar.
  • Rulla ihop till ett cylinderformat smör i plastfolie och lägg i kylen.
  • Doppa kycklingen först i mjöl sedan ägg och till sist panko.
  • Hetta upp rapsoljan till 180 grader.
  • Fritera tills kycklingen blivit gyllene på båda sidor.
  • Låt svalna på galler.
  • Servera kycklingen ihop med örtsmör och en god sallad.
  • Toppa med riven parmesan och hackad persilja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg