Friterad kycklingschnitzel med eget örtsmör
Skapat:
25 augusti, 2024
Senast ändrat:
27 augusti, 2024

0
Innehåll
Friterat är väl gott i alla formen? Och denna kycklingschnitzel kan jag garantera att är 10/10!
Den här rätten är en riktig gyllene och krispig njutning. Den saftiga kycklingschnitzeln paneras och friteras till perfektion och serveras med ett smör smaksatt med färska örter. Det smakrika örtsmöret smälter över den varma schnitzeln och ger en extra dimension av smak. Perfekt för en lyxig middag.
Total tid: 40 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 6 kycklingfiléer utbankade
- 3 dl pankomjöl
- 3 dl mjöl
- 3 ägg
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk paprikapulver
- Rapsolja
- parmesan riven
- persilja hackad
Örtsmör
- 100 g smör
- ½ kruka bladpersilja hackad
- 1 stor vitlöksklyfta finhackad
- Salt och peppar
Instruktioner
- Banka ut kycklingfiléerna tunt.
- Salta och peppra.
- Blanda ihop mjöl med lökpulver, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar.
- Vispa ihop äggen i en annan tallrik.
- Häll upp pankomjölet i en tredje tallrik.
- Låt smöret bli rumstempererat.
- Rulla ihop till ett cylinderformat smör i plastfolie och lägg i kylen.
- Hetta upp rapsoljan till 180 grader.
- Fritera tills kycklingen blivit gyllene på båda sidor.
- Låt svalna på galler.
- Servera kycklingen ihop med örtsmör och en god sallad.
- Toppa med riven parmesan och hackad persilja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!