Go Back
+ servings
Friterade kycklingfiléer på en skärbräda med hackad persilja och örtsmör.
Print
Inga röster än

Friterad kycklingschnitzel med eget örtsmör

Friterat är väl gott i alla formen? Och denna kycklingschnitzel kan jag garantera att är 10/10!
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Yield: 6

Materials

  • 6 kycklingfiléer utbankade
  • 3 dl pankomjöl
  • 3 dl mjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • Rapsolja
  • parmesan riven
  • persilja hackad

Örtsmör

  • 100 g smör
  • ½ kruka bladpersilja hackad
  • 1 stor vitlöksklyfta finhackad
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Banka ut kycklingfiléerna tunt.
  • Salta och peppra.
  • Blanda ihop mjöl med lökpulver, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar.
  • Vispa ihop äggen i en annan tallrik.
  • Häll upp pankomjölet i en tredje tallrik.
  • Låt smöret bli rumstempererat.
  • Blanda sedan ihop med vitlök, persilja, salt och peppar.
  • Rulla ihop till ett cylinderformat smör i plastfolie och lägg i kylen.
  • Doppa kycklingen först i mjöl sedan ägg och till sist panko.
  • Hetta upp rapsoljan till 180 grader.
  • Fritera tills kycklingen blivit gyllene på båda sidor.
  • Låt svalna på galler.
  • Servera kycklingen ihop med örtsmör och en god sallad.
  • Toppa med riven parmesan och hackad persilja.