Friterade fish bites på torskrygg med dillsås och dillpotatis
Skapat:
21 november, 2024
Senast ändrat:
20 november, 2024

0
Friterade fish bites på torskrygg med dillsås och dillpotatis är en riktigt härlig rätt som kombinerar krispiga, gyllene fiskbitar med en krämig och smakrik dillsås.
Torskryggens mjuka och saftiga kött får ett perfekt krispigt yttre när det friteras. Servera tillsammans med len dillpotatis och den fräscha såsen för en smakupplevelse som påminner om klassiska svenska favoriter, men med en modern twist. Perfekt för både vardag och fest!
Fler goda fiskrecept:
Krämig fisk- och skaldjursgryta

Total tid: 40 minuter
Servings: 3
Ingredienser
Dillsås:
- 2 dl creme fraiche
- ½ dl majonnäs
- ½ kruka färsk dill hackad
- 1 msk vitlökspulver
- salt
- peppar
Potatis:
Instruktioner
Dillsås:
- Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ in i kylen.
Potatis:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skiva potatisen och blanda den med olivolja och kryddor.
- Ställ in i ugnen cirka 20-30 minuter.
Fisk:
- Hetta upp rapsolja i en kastrull.
- Fritera fisken i omgångar med hjälp av en hålslev.
- Lägg sedan på hushållspapper när de blivit gyllenbruna.
- Servera allting ihop och gärna med ärtor och en citronskiva
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!