Friterade fish bites på torskrygg, dillsås och dillpotatis
En lite variant på panerad fisk, jättegott och uppskattas helt säkert av hela familjen!
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fisk, fiskrecept, huvudrätt
Yield: 3
Dillsås:
- 2 dl creme fraiche
- ½ dl majonnäs
- ½ kruka färsk dill hackad
- 1 msk vitlökspulver
- salt
- peppar
Potatis:
- 8-10 potatisar skivade (fasta)
- Olivolja
- 1 msk lökpulver
- 1 msk dillkrydda
- 1 msk persiljekrydda
- salt
- peppar
Fisk:
- 2 torskryggar skurna i mindre bitar
- 2 ägg uppvispade
- mjöl
- pankoströbröd
- lökpulver
- salt
- svartpeppar
- rapsolja
Potatis:
Sätt ugnen på 220 grader.
Skiva potatisen och blanda den med olivolja och kryddor.
Ställ in i ugnen cirka 20-30 minuter.
Fisk:
Hetta upp rapsolja i en kastrull.
Blanda panko med salt, peppar och lökpulver i en skål.
Häll upp mjöl och uppvispat ägg i ytterligare två separata skålar.
Blanda fisken först i mjöl, sedan ägg och till sist panko.
Fritera fisken i omgångar med hjälp av en hålslev.
Lägg sedan på hushållspapper när de blivit gyllenbruna.
Servera allting ihop och gärna med ärtor och en citronskiva