Go Back
+ servings
Friterade fiskbitar på en tallrik med dillsås och en skiva citron.
Print
Inga röster än

Friterade fish bites på torskrygg, dillsås och dillpotatis

En lite variant på panerad fisk, jättegott och uppskattas helt säkert av hela familjen!
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fisk, fiskrecept, huvudrätt
Yield: 3

Materials

Dillsås:

  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ kruka färsk dill hackad
  • 1 msk vitlökspulver
  • salt
  • peppar

Potatis:

  • 8-10 potatisar skivade (fasta)
  • Olivolja
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk dillkrydda
  • 1 msk persiljekrydda
  • salt
  • peppar

Fisk:

  • 2 torskryggar skurna i mindre bitar
  • 2 ägg uppvispade
  • mjöl
  • pankoströbröd
  • lökpulver
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja

Instruktioner

Dillsås:

  • Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ in i kylen.

Potatis:

  • Sätt ugnen på 220 grader.
  • Skiva potatisen och blanda den med olivolja och kryddor.
  • Ställ in i ugnen cirka 20-30 minuter.

Fisk:

  • Hetta upp rapsolja i en kastrull.
  • Blanda panko med salt, peppar och lökpulver i en skål.
  • Häll upp mjöl och uppvispat ägg i ytterligare två separata skålar.
  • Blanda fisken först i mjöl, sedan ägg och till sist panko.
  • Fritera fisken i omgångar med hjälp av en hålslev.
  • Lägg sedan på hushållspapper när de blivit gyllenbruna.
  • Servera allting ihop och gärna med ärtor och en citronskiva