Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Friterade risbollar

Inga röster än
Skapat: 7 mars, 2025
Senast ändrat: 7 mars, 2025
Friterade risbollar

Friterade risbollar är små bollar gjorda av kokt ris, perfekt när du har ris över sedan tidigare middag! Riset blandas sedan med ost eller kryddor. De formas till bollar och friteras tills de blir krispiga och gyllenbruna på utsidan, medan insidan är mjuk och krämig. Det här är en enkel och god rätt som kan ätas som snacks eller tillbehör.

Friterade risbollar är både smakrika och läckra, och passar bra både som vardagsmat eller när man vill ha något extra gott till helgen.

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 -5

Ingredienser

Risbollar:

Panering:

Instruktioner

Risbollar:

  • Blanda alla ingredienser till risbollarna till en smet i en skål. Är smeten lite för lös för att forma till bollar så kan du strö i lite vetemjöl.

Panering:

  • Panera bollarna i mjöl för att sen doppa dem i det vispade ägget och till sist rulla dem i panko kryddat med persilja, vitlökspulver, salt och peppar.
  • Pensla bollarna lätt med olja och fritera i en airfryer på 200 grader i ca i 20-30 minuter. Vänd dem då och då. Håll uppsikt, när de har en fin gyllene färg så är de färdiga.
  • Du kan även fritera dem i en fritös eller i kastrull.
  • Toppa med finhackad persilja och en dipp. Jag använde lite sweetchili för det var det jag hade hemma, vilket dessutom passade perfekt

Anteckning

Om du inte vill fritera alla bollarna åt gången så kan du alltid panera dom och sen lägga dom på ett bakplåtspapper i en matlåda eller liknande och ställa in i frysen så kan du ta fram och fritera när du känner dig sugen
per -5
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler goda tilltugg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg