Go Back
+ servings
Friterade risbollar med en krispig yta och grön örtkrydda på toppen.
Print
Inga röster än

Friterade risbollar

Har du ris över från tidigare måltid eller kokar du alltid lite för mkt precis som jag ofta gör? Då måste du bara laga de här enkla och goda risbollarna
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Airfryer, brunch, Buffé/plockmat, familjmiddag, fest, Förrätt, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Lättlagat, Lunch, Smårätter, Vegetariskt
Kök: Asiatiskt
Keyword: förrätt, tillbehör till kött
Yield: 4 -5

Materials

Risbollar:

  • 2-3 dl kokt jasmineris
  • 1 skvätt olivolja
  • 1 påse riven ost mozzarella och cheddar
  • 1 näve persilja finhackad
  • 1 ägg stort eller två små
  • chiliflakes
  • grillkrydda
  • lökpulver
  • vitlökspulver
  • salt
  • peppar

Panering:

  • mjöl
  • 1 ägg
  • pankoströbröd

Instruktioner

Risbollar:

  • Blanda alla ingredienser till risbollarna till en smet i en skål. Är smeten lite för lös för att forma till bollar så kan du strö i lite vetemjöl.

Panering:

  • Panera bollarna i mjöl för att sen doppa dem i det vispade ägget och till sist rulla dem i panko kryddat med persilja, vitlökspulver, salt och peppar.
  • Pensla bollarna lätt med olja och fritera i en airfryer på 200 grader i ca i 20-30 minuter. Vänd dem då och då. Håll uppsikt, när de har en fin gyllene färg så är de färdiga.
  • Du kan även fritera dem i en fritös eller i kastrull.
  • Toppa med finhackad persilja och en dipp. Jag använde lite sweetchili för det var det jag hade hemma, vilket dessutom passade perfekt

Anteckning

Om du inte vill fritera alla bollarna åt gången så kan du alltid panera dom och sen lägga dom på ett bakplåtspapper i en matlåda eller liknande och ställa in i frysen så kan du ta fram och fritera när du känner dig sugen