Friterade tryffelsticks med romdipp
Skapat:
5 mars, 2025
Senast ändrat:
5 mars, 2025

0
Innehåll
Friterade tryffelsticks med romdipp är en festlig och god rätt som passar perfekt till helgen!
Tänk dig krispiga, gyllene tryffelsticks som smälter i munnen. De är lätt friterade för att ge en härlig crunch, och serveras med en smakrik romdipp som ger en lyxig touch.
Friterade tryffelsticksatt göra men känns som något riktigt speciellt! Perfekt för en fest eller en mysig helgkväll.

Total tid: 30 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Dipp:
- 2 dl crème fraiche
- 2-3 droppar citron
- salt
- peppar
- stenbitsrom
- ⅓ rödlök finhackad
- persilja finhackad, dill eller gräslök
- svartpeppar
Instruktioner
- Dela färskosten i 10 lika stora bitar.
- Forma dem sedan till stavar och se till att dem är ganska kompakta.
- Hetta upp en kastrull med rapsolja, ca 160-180 grader.
- Fritera tills gyllene och låt rinna av på hushållspapper
Dipp:
- Blanda ihop crème fraiche med några droppar citron, salt och peppar
- Toppa med stenbitsrom, rödlök och någon god ört.
- Doppa de friterade stavarna i romdippen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda tilltugg!


