Friterade tryffelsticks med romdipp
Imponera på fördrinken/minglet med dessa snittar med bara ett fåtal ingredienser men känns lite lyxiga och avancerade
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Förrätt, Smårätter, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: snacks, tilltugg
Yield: 10
- 150 g tryffelfärskost @boursin_sverige
- 1 ägg
- vetemjöl
- pankomjöl
- rapsolja
Dipp:
- 2 dl crème fraiche
- 2-3 droppar citron
- salt
- peppar
- stenbitsrom
- ⅓ rödlök finhackad
- persilja finhackad, dill eller gräslök
- svartpeppar
Dela färskosten i 10 lika stora bitar.
Forma dem sedan till stavar och se till att dem är ganska kompakta.
Rulla stavarna först i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
Hetta upp en kastrull med rapsolja, ca 160-180 grader.
Fritera tills gyllene och låt rinna av på hushållspapper
Dipp:
Blanda ihop crème fraiche med några droppar citron, salt och peppar
Toppa med stenbitsrom, rödlök och någon god ört.
Doppa de friterade stavarna i romdippen.