Go Back
+ servings
En hand som håller en tryffelstick och doppar den i en skål med olika tillbehör.
Print
Inga röster än

Friterade tryffelsticks med romdipp

Imponera på fördrinken/minglet med dessa snittar med bara ett fåtal ingredienser men känns lite lyxiga och avancerade
Total tid30 minuter
Måltid: Förrätt, Smårätter, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: snacks, tilltugg
Yield: 10

Materials

  • 150 g tryffelfärskost @boursin_sverige
  • 1 ägg
  • vetemjöl
  • pankomjöl
  • rapsolja

Dipp:

  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 droppar citron
  • salt
  • peppar
  • stenbitsrom
  • rödlök finhackad
  • persilja finhackad, dill eller gräslök
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Dela färskosten i 10 lika stora bitar.
  • Forma dem sedan till stavar och se till att dem är ganska kompakta.
  • Rulla stavarna först i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
  • Hetta upp en kastrull med rapsolja, ca 160-180 grader.
  • Fritera tills gyllene och låt rinna av på hushållspapper

Dipp:

  • Blanda ihop crème fraiche med några droppar citron, salt och peppar
  • Toppa med stenbitsrom, rödlök och någon god ört.
  • Doppa de friterade stavarna i romdippen.