Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu
Skapat:
16 oktober, 2024
Senast ändrat:
15 oktober, 2024

0
Innehåll
Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu är en krispig och smakrik rätt som passar både som förrätt, huvudrätt eller tilltugg. Vårrullarna fylls med en blandning av tofu, strimlade grönsaker som morötter, kål och lök. De rullas in i rispapper och friteras tills de blir gyllene och frasiga.
Servera dem med en dippsås, till exempel kimchi och srirachasås, för en perfekt kombination av smaker och texturer!
Fler goda rätter:

Total tid: 20 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Hetta upp en stekpanna med lite olja. Börja med att steka löken och vitlöken tillsammans med tofun som du smular ner i stekpannan.
- Ha i grönsakerna, ingefäran, soya och sesamoljan. Fräs allt några minuter. Jag tillsätter alltid chilioljan efter att jag stekt allt klart för att inte hettan ska bli kraftigare av värmen.
- Doppa rispapper i vatten och lägg sedan på en torr tallrik. Lägg på lite (ungefär 2-3 msk) fyllning på mitten av pappret. Vik in sidorna och rulla tight ihop till en rulle. Doppa sedan ett till rispapper i vatten och lägg rispappersrullen i mitten och upprepa vikningen. Det behöver vara dubbla rispapper för att kunna fritera rullarna sen!
- När du gjort alla rispappersrullar värmer du olja i en kastrull och friterar dem några minuter på var sida. Var försiktig att de inte rör varandra för då fastnar dem och fyllningen åker ut i oljan och bränns.
- Toppa gärna med salladslök och rostade sesamfrön samt servera kimchi och srirachasås till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!