Go Back
+ servings
Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu, toppade med grön lök och sesamfrön på en grön tallrik.
Print
Inga röster än

Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu

Krispiga grönsaker med en god sås med sting.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Glutenfritt, Lättlagat, Vegansk, Vegetariskt
Kök: Asiatiskt
Keyword: huvudrätt, rullar
Yield: 4

Materials

  • 1 paket rispapper
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk ingefära riven
  • ca. 3 dl vitkål
  • 2 morötter
  • 1 block tofu
  • 1 skvätt soya
  • sesamolja
  • chiliolja

Instruktioner

  • Strimla vitkål och morot. Hacka löken och vitlöken.
  • Hetta upp en stekpanna med lite olja. Börja med att steka löken och vitlöken tillsammans med tofun som du smular ner i stekpannan.
  • Ha i grönsakerna, ingefäran, soya och sesamoljan. Fräs allt några minuter. Jag tillsätter alltid chilioljan efter att jag stekt allt klart för att inte hettan ska bli kraftigare av värmen.
  • Doppa rispapper i vatten och lägg sedan på en torr tallrik. Lägg på lite (ungefär 2-3 msk) fyllning på mitten av pappret. Vik in sidorna och rulla tight ihop till en rulle. Doppa sedan ett till rispapper i vatten och lägg rispappersrullen i mitten och upprepa vikningen. Det behöver vara dubbla rispapper för att kunna fritera rullarna sen!
  • När du gjort alla rispappersrullar värmer du olja i en kastrull och friterar dem några minuter på var sida. Var försiktig att de inte rör varandra för då fastnar dem och fyllningen åker ut i oljan och bränns.
  • Toppa gärna med salladslök och rostade sesamfrön samt servera kimchi och srirachasås till.