Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu
Krispiga grönsaker med en god sås med sting.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Glutenfritt, Lättlagat, Vegansk, Vegetariskt
Kök: Asiatiskt
Keyword: huvudrätt, rullar
Yield: 4
- 1 paket rispapper
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 1 msk ingefära riven
- ca. 3 dl vitkål
- 2 morötter
- 1 block tofu
- 1 skvätt soya
- sesamolja
- chiliolja
Strimla vitkål och morot. Hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en stekpanna med lite olja. Börja med att steka löken och vitlöken tillsammans med tofun som du smular ner i stekpannan.
Ha i grönsakerna, ingefäran, soya och sesamoljan. Fräs allt några minuter. Jag tillsätter alltid chilioljan efter att jag stekt allt klart för att inte hettan ska bli kraftigare av värmen.
Doppa rispapper i vatten och lägg sedan på en torr tallrik. Lägg på lite (ungefär 2-3 msk) fyllning på mitten av pappret. Vik in sidorna och rulla tight ihop till en rulle. Doppa sedan ett till rispapper i vatten och lägg rispappersrullen i mitten och upprepa vikningen. Det behöver vara dubbla rispapper för att kunna fritera rullarna sen!
När du gjort alla rispappersrullar värmer du olja i en kastrull och friterar dem några minuter på var sida. Var försiktig att de inte rör varandra för då fastnar dem och fyllningen åker ut i oljan och bränns.
Toppa gärna med salladslök och rostade sesamfrön samt servera kimchi och srirachasås till.