Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fudgekaka

Inga röster än
Skapat: 22 december, 2024
Senast ändrat: 26 december, 2024
Fudgekaka


Fudgekaka är en perfekt dessert för nyår, särskilt om du har många chokladälskare på gästlistan! Den är både festlig, chokladig och enkel att förbereda i förväg – dessutom går den utmärkt att frysa in. Det gör den till en stressfri godbit att ha redo inför firandet.

Kakan består av en lätt och fluffig botten med en silkeslen och chokladig fudgefyllning. För att göra den ännu mer festlig kan du toppa kakan med guldpulver och en syrlig touch av passionsfrukt. Denna kaka är inte bara otroligt god utan också imponerande i sitt utseende!

Fler festliga tårtor:

Total tid: 1 timme 39 minuter
Servings: 12

Ingredienser

Botten:

Fudge:

Garnering:

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret till botten i en kastrull och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.
  • Grädda botten i 18-22 minuter och låt sedan svalna i rumstemperatur.

Fudge:

  • Blanda alla ingredienser till fudgen i en kastrull förutom smöret. Koka upp och låt puttra tills det blir 123 grader.
  • Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret, blanda väl.

Montering:

  • Häll fudgen över botten och låt den stelna i kylen.
  • Hyvla sedan dubbelnougaten med en hyvel.
  • Skär passionsfrukten i klyftor med en kniv.
  • Lägg på passionsfrukt, dubbelnougat, bladguld och guldpulver på kakan.
  • Nu är kakan redo att serveras, den går även bra att frysa in den utan garneringen.

Anteckning

Använd vispgrädde som är vispad till mjuka toppar.
Går bra att byta ut garneringen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg