Go Back
+ servings
En fudgekaka med en 'Happy Birthday'-dekoration och chokladsnurror på toppen.
Print
Inga röster än

Fudgekaka

Ett recept från @smakakorochstort som alltid går hem hos alla. Kommentera RECEPT så skickar jag det direkt!
Förberedelser1 timme
Active Time30 minuter
Total tid1 timme 39 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Kakor, Kladdkaka, Tårtor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladtårta, fest, festlig tårta, fika, fikadags, gofika, julfika
Yield: 12

Materials

Botten:

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl

Fudge:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 tsk kakao
  • 25 g smör

Garnering:

  • Passionsfrukt
  • Dubbelnougat
  • Bladguld
  • Guldpulver

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret till botten i en kastrull och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.
  • Grädda botten i 18-22 minuter och låt sedan svalna i rumstemperatur.

Fudge:

  • Blanda alla ingredienser till fudgen i en kastrull förutom smöret. Koka upp och låt puttra tills det blir 123 grader.
  • Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret, blanda väl.

Montering:

  • Häll fudgen över botten och låt den stelna i kylen.
  • Hyvla sedan dubbelnougaten med en hyvel.
  • Skär passionsfrukten i klyftor med en kniv.
  • Lägg på passionsfrukt, dubbelnougat, bladguld och guldpulver på kakan.
  • Nu är kakan redo att serveras, den går även bra att frysa in den utan garneringen.

Anteckning

Använd vispgrädde som är vispad till mjuka toppar.
Går bra att byta ut garneringen.