Fudgy lemon blondies

Fudgy lemon blondies är en härlig twist på den klassiska blondien, där den fudgiga texturen kombineras med en fräsch citronsmak.
Dessa bitar är både saftiga och mjuka, med en härligt söt och syrlig balans. Citronen ger en frisk smak och den krämiga konsistensen gör att varje tugga känns som en liten bit av våren och sommaren.
De är enkla att baka och de kräver inte några komplicerade ingredienser. Därför passar de perfekt för en snabb och god bakning när familjen vill ha något gott till fika. Dessutom är de perfekta att dela med alla, eftersom de är lika omtyckta av både vuxna och barn.
Fler goda kakor:


Ingredienser
- 2,5 dl strösocker
- 1 citron skal från en citron
- 175 gram smör
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk salt
Glasyr:
- 2,5 dl florsocker
- 3 tsk citronsaft
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
- Mät upp strösocker och citronskal i en bunke. Blanda runt så citronskalet blandar sig med sockret.
- Knäck ner äggen och tillsätt olja, vaniljsocker och citronsaft (från en citron).
- Smält smöret och häll ner det i blandningen. Vispa med en handvisp tills det har går ihop. (Vispa inte för mycket).
- Vänd ner vetemjöl, salt och majsstärkelse i bunken. Rör försiktigt runt tills du har en slät smet.
- Häll smeten i en bakform med bakplåtspapper.
- Grädda i ungefär 20 – 25 minuter. (Den är klar när en provsticka kommer ut torr).
- Ta ut låt svalna helt.
Glasyr:
- Blanda florsocker och citronsaft med en sked.
- Är glasyren för lös så tillsätt mer florsocker. Är glasyren däremot ör tjock så tillsätt mer citronsaft.
- Häll glasyren över kakan och låt stå i 30 minuter. Skär sedan upp och njut!