Fudgy lemon brownies
Kombinationen mellan citron och brownies kan det bli bättre? Dessa är perfekta att bjuda på och är lätta att göra! Helt perfekt helt enkelt!
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Bakning, Brownie
Kök: Skandinaviskt
Keyword: blondies, brownie, fika, kladdkaka
Yield: 12
- 2,5 dl strösocker
- 1 citron skal från en citron
- 175 gram smör
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk salt
Glasyr:
- 2,5 dl florsocker
- 3 tsk citronsaft
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Mät upp strösocker och citronskal i en bunke. Blanda runt så citronskalet blandar sig med sockret.
Knäck ner äggen och tillsätt olja, vaniljsocker och citronsaft (från en citron).
Smält smöret och häll ner det i blandningen. Vispa med en handvisp tills det har går ihop. (Vispa inte för mycket).
Vänd ner vetemjöl, salt och majsstärkelse i bunken. Rör försiktigt runt tills du har en slät smet.
Häll smeten i en bakform med bakplåtspapper.
Grädda i ungefär 20 - 25 minuter. (Den är klar när en provsticka kommer ut torr).
Ta ut låt svalna helt.
Glasyr:
Blanda florsocker och citronsaft med en sked.
Är glasyren för lös så tillsätt mer florsocker. Är glasyren däremot ör tjock så tillsätt mer citronsaft.
Häll glasyren över kakan och låt stå i 30 minuter. Skär sedan upp och njut!