Geléhallongrottor
Skapat:
8 september, 2024
Senast ändrat:
10 september, 2024

2
Innehåll
Geléhallongrottor är en rolig och god twist på klassiska hallongrottor. De smöriga mördegskakorna fylls med söta geléhallon som ger en härlig, fruktig smak i mitten. Perfekta småkakor för kalas eller fikastunder som garanterat kommer att uppskattas av både barn och vuxna!

Total tid: 35 minuter
Servings: 24 st
Ingredienser
- 200 g rumsvarmt smör
- 4,5 dl vetemjöl 270 g
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 24 st geléhallon
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader och placera ut småkaksformar på en bakplåt eller använd en minimufinsplåt.
- Blanda samman alla ingredienserna till en fast deg. Överarbeta inte degen för mycket för då är risken att den blir smulig.
- Dela degen i 24 lika stora bitar, ca 20 gram/styck. Rulla till bollar och placera i formarna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
- Ta ut plåten och gör en fördjupning i mitten av alla kakor. Låt svalna lite och placera ett geléhallon i gropen.
Anteckning
OBS! Om du lägger ner geléhallonet för tidigt så smälter det.
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!