Go Back
+ servings
Bakade godsaker i rosa formar med gelépraliner på toppen, dekorerade med växtdetaljer.
Print
Inga röster än

Gelehallongrottor

Lättbakad liten kaka. Krävs minimal förberedelse.
Förberedelser20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 24 st

Materials

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4,5 dl vetemjöl 270 g
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 24 st geléhallon

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader och placera ut småkaksformar på en bakplåt eller använd en minimufinsplåt.
  • Blanda samman alla ingredienserna till en fast deg. Överarbeta inte degen för mycket för då är risken att den blir smulig.
  • Dela degen i 24 lika stora bitar, ca 20 gram/styck. Rulla till bollar och placera i formarna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
  • Ta ut plåten och gör en fördjupning i mitten av alla kakor. Låt svalna lite och placera ett geléhallon i gropen.

Anteckning

OBS! Om du lägger ner geléhallonet för tidigt så smälter det.