Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Gelehallongrottor
Lättbakad liten kaka. Krävs minimal förberedelse.
Förberedelser
20
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
24
st
Materials
200
g
rumsvarmt smör
4,5
dl
vetemjöl
270 g
1
dl
strösocker
1
tsk
vaniljsocker
1
tsk
bakpulver
24
st
geléhallon
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och placera ut småkaksformar på en bakplåt eller använd en minimufinsplåt.
Blanda samman alla ingredienserna till en fast deg. Överarbeta inte degen för mycket för då är risken att den blir smulig.
Dela degen i 24 lika stora bitar, ca 20 gram/styck. Rulla till bollar och placera i formarna.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Ta ut plåten och gör en fördjupning i mitten av alla kakor. Låt svalna lite och placera ett geléhallon i gropen.
Anteckning
OBS! Om du lägger ner geléhallonet för tidigt så smälter det.