Gifflar med äppelfyllning
Skapat:
22 oktober, 2024
Senast ändrat:
21 oktober, 2024

1
Gifflar med äppelfyllning är små, saftiga bullar fyllda med en söt och kryddig äppelfyllning. De luftiga deggifflarna formas genom att rulla ut en deg, fylla med en blandning av tärnade eller rivna äpplen, socker och kanel, och sedan rullas ihop till små halvmånar. Efter gräddning blir de gyllene och doftar underbart av äpple och kanel. Perfekta till fikat eller som ett sött mellanmål, och de är enkla att ta med på utflykten! Servera dem gärna ljumna för extra njutning.
Fler goda kakor:



Total tid: 1 timme 30 minuter
Servings: 25 beroende storlek
Ingredienser
Äppelfyllning:
- 3 äpplen
- 2 msk farinsocker
- 1 msk strösocker
- 2 msk kanel
- 100 g smör
Sockerlag
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
Topping:
Instruktioner
- Häll ner alla ingredienser i en köksassistent eller bunke. Knåda i 8 minuter i maskin, eller 20 minuter förhand. Ta ut på bord och låt jäsa i 30 minuter under handduk.
Äppelfyllning:
- Hacka äpplena, häll i skål. Toppa med sockret och kanel. Ställ in i mikron i 3 minuter, tills det har blivit mjuka. Låt svalna
- Dela degen i två delar kavla ut till en rektangel. Bred på smör och sedan fyllningen på halva sidan och vik sedan över den andra sidan (utan fyllning), så det blir som ett lock. Skär till rektanglar. Rulla den bredaste sidan till den smalaste. Lägg skarven nedåt på plåt med bakplåtspapper
- Lägg på plåt, låt jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker
- Grädda i ugnen i 10 – 15 minuter på 230 grader.
- Ta ut och pensla på sockerlag!
per beroende storlek
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!