Gifflar med äppelfyllning
Fluffiga gifflar som kombineras med äpple och kanel. Den ultimata kombon nu till höst!
Förberedelser1 timme t 15 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid1 timme t 30 minuter minuter
Måltid: Äppel, Äppelrecept, Bullar
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bullar, fika, kanelbullar, mjuka bullar
Yield: 25 beroende storlek
Vetedeg:
- 1400 g vetemjöl
- 600 g vatten
- 240 g strösocker
- 200 g smör rumsvarmt
- 2 ägg
- 20 g salt
- 60 gram jäst
Äppelfyllning:
- 3 äpplen
- 2 msk farinsocker
- 1 msk strösocker
- 2 msk kanel
- 100 g smör
Sockerlag
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
Äppelfyllning:
Hacka äpplena, häll i skål. Toppa med sockret och kanel. Ställ in i mikron i 3 minuter, tills det har blivit mjuka. Låt svalna
Dela degen i två delar kavla ut till en rektangel. Bred på smör och sedan fyllningen på halva sidan och vik sedan över den andra sidan (utan fyllning), så det blir som ett lock. Skär till rektanglar. Rulla den bredaste sidan till den smalaste. Lägg skarven nedåt på plåt med bakplåtspapper
Lägg på plåt, låt jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker
Grädda i ugnen i 10 - 15 minuter på 230 grader.
Ta ut och pensla på sockerlag!