Go Back
+ servings
Två gifflar med äppelfyllning och strössel på en träyta.
Print
Inga röster än

Gifflar med äppelfyllning

Fluffiga gifflar som kombineras med äpple och kanel. Den ultimata kombon nu till höst!
Förberedelser1 timme 15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Äppel, Äppelrecept, Bullar
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bullar, fika, kanelbullar, mjuka bullar
Yield: 25 beroende storlek

Materials

Vetedeg:

  • 1400 g vetemjöl
  • 600 g vatten
  • 240 g strösocker
  • 200 g smör rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 20 g salt
  • 60 gram jäst

Äppelfyllning:

  • 3 äpplen
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk kanel
  • 100 g smör

Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Topping:

  • pärlsocker

Instruktioner

  • Häll ner alla ingredienser i en köksassistent eller bunke. Knåda i 8 minuter i maskin, eller 20 minuter förhand. Ta ut på bord och låt jäsa i 30 minuter under handduk.

Äppelfyllning:

  • Hacka äpplena, häll i skål. Toppa med sockret och kanel. Ställ in i mikron i 3 minuter, tills det har blivit mjuka. Låt svalna
  • Dela degen i två delar kavla ut till en rektangel. Bred på smör och sedan fyllningen på halva sidan och vik sedan över den andra sidan (utan fyllning), så det blir som ett lock. Skär till rektanglar. Rulla den bredaste sidan till den smalaste. Lägg skarven nedåt på plåt med bakplåtspapper
  • Lägg på plåt, låt jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker
  • Grädda i ugnen i 10 - 15 minuter på 230 grader.
  • Ta ut och pensla på sockerlag!

Sockerlag:

  • Koka ihop socker och vatten tills sockerkristallerna har försvunnit.
  • Låt svalna njut med ett glas mjölk.