Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glasstårta med jordgubbar och daim

Inga röster än
Skapat: 20 juni, 2025
Senast ändrat: 20 juni, 2025
Glasstårta med jordgubbar och daim

Somrig glasstårta

En riktig sommardröm i form av en maffig glasstårta! Kladdig chokladbotten möter sval, jordgubbsdoftande daimglass som toppas med färska jordgubbar, smält choklad och blommor för extra sommarkänsla. Den är både vacker att se på och magiskt god att äta.

Perfekt till midsommar, födelsedag eller som avslutning på en grillkväll.

Tips & variationer

✅ Byt ut Daim-glassen mot vanilj- eller jordgubbsglass om du vill ha en mildare smak
✅ Klä insidan av springformen med plastfolie för enklare servering
✅ Gör tårtan dagen innan, bara att ta fram och dekorera vid servering
✅ Toppa med ätbara blommor, citronmeliss eller mynta för en festlig känsla
✅ Ringla över vit choklad eller toppa med hackad Daim för extra crunch

Fler goda glassar

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.

Total tid: 1 timme
Servings: 10

Ingredienser

Kladdkaka:

Glass:

  • 2 paket Daim jordgubb

Dekoration:

  • 1 liter jordgubbar
  • choklad smält
  • ätbara blommor

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret i en kastrull, låt det gärna brynas en stund. Blanda ner socker och farinsocker och rör om.
  • Tillsätt resterande torra ingredienser och rör om.
  • Knäck ner äggen och rör om noga så du har en jämn och fin smet.
  • Klä botten av en springform (ca.23 cm i diameter) med bakplåtspapper och smörj kanterna.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter på 175 grader. Låt svalna helt.

Glass:

  • Ställ fram glassen medan kakan svalnar.

Dekoration:

  • Skiva några av jordgubbarna på hälften och placera dem i en ring längs springformens kant med insidan utåt.
  • När glassen har mjuknat så skopa upp och lägg den på kakan, jämna till glassen något och ställ sedan in formen i frysen i några timmar.
  • Ta fram kakan en liten stund innan den ska serveras och dekorera med resten av jordgubbarna, smält choklad och lite blommor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!