Go Back
+ servings
Glasstårta dekorerad med jordgubbar, blad och chokladlinjer på toppen.
Print
Inga röster än

Glasstårta med jordgubbar och daim

En frusen godbit med choklad, jordgubbar och daim. En riktigt läckerbit att bjuda på nu i sommar!
Total tid1 timme
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Glass, Jordgubbar, Tårtor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fest glasstårta, festlig tårta, fika, glassrecept, kladdkaka
Yield: 10

Materials

Kladdkaka:

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg

Glass:

  • 2 paket Daim jordgubb

Dekoration:

  • 1 liter jordgubbar
  • choklad smält
  • ätbara blommor

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret i en kastrull, låt det gärna brynas en stund. Blanda ner socker och farinsocker och rör om.
  • Tillsätt resterande torra ingredienser och rör om.
  • Knäck ner äggen och rör om noga så du har en jämn och fin smet.
  • Klä botten av en springform (ca.23 cm i diameter) med bakplåtspapper och smörj kanterna.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter på 175 grader. Låt svalna helt.

Glass:

  • Ställ fram glassen medan kakan svalnar.

Dekoration:

  • Skiva några av jordgubbarna på hälften och placera dem i en ring längs springformens kant med insidan utåt.
  • När glassen har mjuknat så skopa upp och lägg den på kakan, jämna till glassen något och ställ sedan in formen i frysen i några timmar.
  • Ta fram kakan en liten stund innan den ska serveras och dekorera med resten av jordgubbarna, smält choklad och lite blommor.