Glöggpannacotta
Skapat:
8 december, 2024
Senast ändrat:
2 december, 2024

0
Glöggpannacotta passar bra som juldessert, inte så söt och mastig. Dessutom enkel och snabb att göra och kan förberedas dagen innan servering.
Jag har använt en god alkoholfri glögg från Åland men man kan självklart välja vilken glögg man vill och gillar bäst. Receptet räcker till 6 små glas.
Fler juliga recept:


📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 3
Ingredienser
Glöggspegel:
- 1,5 dl färdigblandad glögg
- 1,5 gelatinblad
- 1,5 msk socker
Instruktioner
Glöggpannacotta:
- Blötlägg gelatinet i kall vatten ca 10 minuter.
- Blanda i det urkramade gelatinet och låt stå och dra i ca 15 minuter.
- Ta bort kanelstången och häll upp i glas.
- Ställ kallt några timmar tills det stelnat.
Glöggspegel:
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
- Koka upp glögg och socker.
- Blanda i gelatinet.
- Fördela över pannacottorna när de stelnat och glöggspegelblandningen svalnat till rumstemperatur.
- Låt stå några timmar eller över en natt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!