Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glöggpannacotta

Inga röster än
Skapat: 8 december, 2024
Senast ändrat: 2 december, 2024
Glöggpannacotta

Glöggpannacotta passar bra som juldessert, inte så söt och mastig. Dessutom enkel och snabb att göra och kan förberedas dagen innan servering.

Jag har använt en god alkoholfri glögg från Åland men man kan självklart välja vilken glögg man vill och gillar bäst. Receptet räcker till 6 små glas.

Fler juliga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Servings: 3

Ingredienser

Glöggpannacotta:

  • 3 dl grädde
  • 3 msk socker
  • 1 dl färdigblandad glögg
  • 1 kanelstång
  • 1,5 gelatin

Glöggspegel:

Instruktioner

Glöggpannacotta:

  • Blötlägg gelatinet i kall vatten ca 10 minuter.
  • Koka upp grädde, socker, högg och kanelstång.
  • Blanda i det urkramade gelatinet och låt stå och dra i ca 15 minuter.
  • Ta bort kanelstången och häll upp i glas.
  • Ställ kallt några timmar tills det stelnat.

Glöggspegel:

  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
  • Koka upp glögg och socker.
  • Blanda i gelatinet.
  • Fördela över pannacottorna när de stelnat och glöggspegelblandningen svalnat till rumstemperatur.
  • Låt stå några timmar eller över en natt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg